Читај ми!

Вучић: Трговинска размена Србије и Немачке достигла 8,2 милијарде евра

Председник Александар Вучић изјавио је, на првој гала вечери Немачко-српске привредне коморе (АХК), да је годишња трговинска размена између две земље достигла вредност од чак 8,2 и 8,3 милијарде евра и да немачке компаније запошљавају у Србији око 78.000 људи.

Вучић је на свечаности у хотелу Хилтон рекао да су многи технички појмови у аутомобилској индустрији прихваћени у нашем језику и да сви у Србији кажу гепек, анласер, ауспух, шовершајбна, раткапна, куплунг и друго.

"То се све и производи у нашој Србији, јер су дошле немачке компаније у нашу земљу, које запошљавају наше инжењере, раднике и менаџере", рекао је Вучић.

Истакао је да је када је постао премијер пре девет година трговинска размена две земље била око две милијарде евра, а данас између 8,2 и 8,3 милијарде евра, као и да су тада немачке компаније запошаљавале 17.500 људи, а данас 78.000.

Вучић верује да ће немачке компаније до краја 2024. директно запошљавати и 100.000 људи у Србији.

Казао је да нам у Србији све то постаје нормално и захвалио нашим немачким партнерима на огромној подршци.

Вучић је рекао да смо од њих много научили шта значи одговорност, озбиљност и посвећеност и марљивост када је реч о послу и да је зато наша земља напредовала и брже од других у окружењу, управо због присуства немачких компанија, које су мењале наше навике.

Зато је важно да ту захвалност не кријемо јер смо захваљујући њој успели да подигнемо нашу земљу.

Вучић је рекао да је председник АХК Србија Милан Грујић много урадио за ту сарадњу и захвалио му на огромном раду и ентузијазму.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво