Читај ми!

Почела изградња трасе ауто-пута од Сремске Раче до Кузмина

У Босуту су, у присуству председника Александра Вучића, почели радови на деоници будућег ауто-пута ка Сарајеву од Сремске Раче до Кузмина.

Дужина деонице Кузмин – Сремска Рача је 18 километара, са мостом чија је изградња почела у октобру 2019. године.

Радови на траси почињу изградњом петље Босут, а председник Вучић је рекао да је чуо од извођача да је нови мост преко Саве код Сремске Раче један од најбоље изграђених мостова у Србији.

Председник је нагласио да је то веома важан део ауто-пута који ће спојити западни Срем и целу нашу земљу са Републиком Српском и БиХ, на правцу ка Сарајеву и Бањалуци.

Вучић је рекао да би изградња дела ауто-пута ка Сарајеву од Сремске Раче до Кузмина, у дужини око 19 километара, могла да буде готова пре краја 2023. године и поручио да Србија премрежавањем земље ауто-путевима спаја државе и народе у региону.

Путевима спајамо државе и различите народе 

Вучић је подсетио да је недавно недалеко одатле почела изградња брзе саобраћајнице између Шапца и Лознице.

"Премрежавамо новим ауто-путевима и Мачву и Срем и целу Србију – спајамо државе и различите народе", нагласио је Вучић.

Вучић је истакао да и нови мост на Сави премошћава и неспоразуме, неразумевање и прошлост и да повезују на једној страни садашњост, а на другој будућност.

Напоменуо је да инвестиција од 1,08 милијарди евра за градњу ауто-пута Сремска Рача – Кузмин и Пожега–Котроман, два крака кроз Србију за ауто-пут ка Сарајеву.

Вучић је рекао да ће Србија највише инвестирати у изградњу ауто-пута од Сремске Раче до Бијељине.

Додао је да ће на краку од Пожеге до Вишеграда бити изграђена 62 моста и 14 тунела.

За Србију је важно да се повеже путни коридор 10 са коридорима 5 и 7, као и за људе у БиХ, рекао је Вучић.

Ауто-пут доноси нове инвестиције 

Истакао је да ће захваљујући том ауто-путу од Сремске Раче до Кузмина бити много више инвеститора у том делу земље, с обзиром на то да ниједан део Србије неће бити премрежен ауто-путевима као Сремски округ.

Дужина деонице Кузмин – Сремска Рача је око 19 километара заједно са новим мостом на Сави, чија је изградња почела у октобру 2019. године. Нови мост код Сремске Раче биће дуг око 1.320 метара.

Почетку изградње трасе ауто-пута присуствовали су и министар грађевинарства Томислав Момировић, директори "Коридора Србије" и "Путева Србије" Александар Антић и Зоран Дробњак, амбасадор Турске Хами Аксој и представници извођача радова.

Представници "Ташјапија" и "Путева Србије" упознали су Вучића са предвиђеним радовима.

Вредност радова на деоници је око 225 милиона евра.

Деоница Сремска Рача – Кузмин са мостом преко реке Саве део је пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево, пројектована за максималну брзину од 130 километара на сат.

Имаће по две коловозне траке са зауставним тракама.

Председници Србије и Турске, Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган, и чланови Председништва БиХ – Милорад Додик, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, 8. октобра 2019. године су на месту будућег моста преко Саве код Сремске Раче свечано означили почетак радова на ауто-путу Београд–Сарајево.

Укупна вредност пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево је око четири милијарде евра, који делом треба да финансира и Турска.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи