Читај ми!

Фејсбук, прослава пунолетства и најскупља журка у Закерберговом животу

Акције компаније "Мета" када "Фејсбук" слави 18 година постојања пале су за 26 одсто, што се сматра најгорим даном за тржишну вредност компаније, након што је технолошки гигант објавио суморну прогнозу, окривљујући "Епл" за промене приватности и повећање конкуренције.

Огроман пад и брисање 29 милијарди долара са рачуна извршног директора Марка Закерберга прелило се шире на технолошки сектор и повукао са собом "Насдак" индекс.

Због лоших перформанси тржишна вредност компаније је пала за отприлике 200 милијарди долара, што је довело до пада и Закерберговог богатства, које је углавном везано за акције "Мете".

То је био највећи губитак компаније у једном дану од њеног изласка на Волстрит 2012.

"Извршни директор Марк Закерберг можда жели да убеди свет у алтернативну стварност, али разочаравајући резултати у четвртом кварталу су брзо распрснули метаверзални балон", рекла је Лаура Хои, аналитичарка капитала.

Велике америчке компаније фокусиране на технологију нашле су се под притиском у 2022. јер инвеститори очекују пооштравање политике и промене ултра ниских каматних стопа.

"Смањење изгледа за зараду Мете и других компаније су изненадиле тржишта", рекао је Кенет Броук, стратег "Сосијете женерал" у Лондону.

Закерберг је рангиран као седма најбогатија особа на свету, према "Блумберговом" индексу милијардера, а његова нето вредност пре колапса цене акција процењена је на 121 милијарду долара.

Истакао је да је уверен да ће се нови фокус компаније на метаверзуму показати као велика прилика за нове токове прихода и раста, иако су неки скептични у погледу обећања виртуелних светова.

Број корисника "Фејсбука", у претходна три месеца 2021. године опао је за око пола милиона.

Огроман пад акција, који је снизио тржишну вредност компаније, указује на то да корпоративна промена имена у Мети није била довољна да инвеститори забораве проблеме и скандале ове друштвене мреже.

 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво