Читај ми!

Савет за БДП: Од новембра сe бележи раст зарада

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа (БДП), на којој су разматрани планови за 2022. годину и анализирани остварени резултати у претходној години у привредним областима које утичу на БДП.

Анализирајући планове за ову годину, на седници је речено да се планира раст БДП у износу од 4,5 одсто, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

Констатовано је да је од новембра 2021. године забележен раст зарада, номиналних и реалних, уз очекивање да се тај снажан тренд настави и у текућој години. Просечна зарада у том месецу достигла је 588 евра (у динарској противвредности).

Позитивни трендови уочени су и у индустрији, нарочито прерађивачкој и прехрамбеној, што посебно охрабрује с обзиром на то да је тај сектор извесни период био у стагнацији.

У саопштењу се наводи да у области инфраструктуре и грађевине реализација пројеката који су у току тече по плану, очекује се расписивање тендера за изградњу контролног торња на аеродрому у Нишу, наставља се изградња аутопута Прељина - Пожега, обилазнице око Београда, припремљена је и документација за обилазницу око Ужица и изградњу тунела Кадињача.

Такође, разматран је и већи број пројеката из линијске инфраструктуре чија је припрема при крају, попут аутопута Београд - Зрењанин - Нови Сад, наставка изградње аутопута на Коридору 11, према граници са Црном Гором до Дуге Пољане, као и почетак радова на изградњи гасног интерконектора Србија - Бугарска, који се планира почетком фебруара.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво