Читај ми!

Сто хиљада потпуно онлајн кредита у Моби банци

Моби банка издала је више од 100 хиљада потпуно онлајн кеш кредита, што показује да је, поред дигитализације трансакционог банкарства, направљен огроман помак у дигитализацији кредитних производа на српском тржишту.

Сви потребни подаци за издавање кеш кредита, картица или дозвољеног минуса, прослеђују се брзо, практично и лако захваљујући услузи "Моји подаци за банку" преко портала еУправа. Ова услуга омогућава грађанима да замене потврде о заради које издаје послодавац.

"Прекретница од преко 100 хиљада издатих онлајн кредита одражава успех наше стратегије као прве онлајн и дигиталне банке у региону, али је такође показатељ импресивног степена дигитализације Србије. На партнерству у дигитализацији морамо да захвалимо Влади Србије и Народној Банци Србије и Гувернеру без које ништа не би било могуће", изјавила је Марија Поповић, чланица извршног одбора Моби Банке.

Лако до кредита уз еУправу

Уколико нисте корисник еУправе, креденцијале за безбедну пријаву двофакторском аутентикацијом можете преузети код Моби Банка саветника у Теленор шоповима. До сада је Моби Банка издала више од 1.200 параметра за регистровање на портал еУправе.

Након пријаве на портал, из менија услуга покреће се услуга "Моји подаци за банку". Подаци се затим, уз сагласност, одмах прослеђују банци. Након тога, на интернет апликацији Моби Банке, у Каталогу производа, корисници могу да одаберу жељени кредитни производ.

Микрокредитирано више од 220 хиљада дигиталних уређаја

Народна Банка Србије усвојила је 2020. године пакет привремених мера са намером да се поједностави и убрза процедура одобравања мањих кредита са краћим роком отплате.

"У периоду од претходних годину дана, заједно са Теленором кредитирали смо куповину више од 220 хиљада мобилних телефона на рате без камате. То је најмасовнији производ наше банке, али и велики подстицај даљем развоју дигитализације. Из овог производа јасно је да је микрокредитирање у Србији дугорочно одрживо и да представља велики бенефит за грађане", рекао је Александар Богдановић, извршни комерцијални директор Моби Банке.

Народна Банка пакетом КОВИД мера ублажила је ефекте кризе, грађанима обезбедила лакши приступ средствима и могућност микрокредитирања, а банкама могућност даљег развоја производа.

"Верујемо да је, уз минималне измене постојеће регулативе, могуће створити још подстицајније услове за развој микрокредитирања, без угрожавања намере регулатора да се спречи прекомерно задуживање грађана. Увећање износа микрокредита омогућило би свим грађанима да приуште најсавременије уређаје, и стимулисало даљи привредни раст", додала је Марија Поповић.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи