Читај ми!

"Лус текстил" из Рашке шије за шест светски познатих брендова

У "Лус текстилу", компанији која послује у Рашки, шију се неки од најпознатијих светских модних брендова. Последњи, Ђорђо Армани договорио је дугорочну сарадњу за целу палету текстилних производа. Упошљавају више од 300 радника а планирају проширивање и капацитета, али и уговора са још светских брендова.

Од ХТЗ опреме и униформи до светски познатих бреднова. За врло кратко време. "Лус текстил" данас шије за шест светски познатих брендова за које смо, како кажу, изузетно интересантни као произвођачи.

Александра Чутурило, заменик генералног директора "Лус текстила" каже да је квалитет  најбитнији када је реч о светским модним брендовима који се налазе у "премијер лиги".

"Оно што је нама ишло у корист у целој овој ситуацији са ковид пандемијом јесте да су управо сви ти брендови имали потребу да нађу добављаче који могу да одговоре њиховим захтевима по питању квалитета и по питању рокова испоруке. И то је управо оно што су пронашли код нас", каже Чутирило.

Иностране фирме препознале су приоритете компаније као добру подлогу за међусобну сарадњу. Захтеви брендова по питању квалитета поштују се до најситнијих детаља. О томе сведочи и подужа линија за контролу квалитета сваког произведеног комада.

"За сада смо испратили све што је дато за рад. Надамо се да ћемо да испоштујемо и следећи велики бренд који нам долази. Не сумњам у наше жене. Наравно да ћемо да испоштујемо све као и до сада", каже Оља Саковић, надзорник контроле квалитета.

Раднице задовољне 

Компанија је приватна, а највећи број запослених су жене. Свих старосних доби. Међутим, како кажу, ради се нешто другачије у односу на остале приватне фирме у Србији.

"Ово не може да се пореди са приватном фирмом. Ја то нон-стоп и причам. Имамо викенд слободан и радно време од 7 до 15 часова", рекла је радница у фабрици.

У сваком тренутку имају некога да им помогне, да их научи. Примања су им, кажу, редовна, а имају и могућност напредовања.

"Знамо да ће се наш труд исплатити кад тад, наравно, ако уложимо себе у тај посао. Потребе компаније за новим радницима свакодневно расту", истиче једна од радница.

Нова запошљавања у плану

Александра Чутурило наводи да је план да запосле још 200 људи.

"Нама је план да у наредне две године запослимо још додатних 200 људи и активно радимо на томе. Наши конкурси за запошљавање су отворени током целе године", каже Александра Чутурило.

Задовољни су и представници Општине који истичу да ће покушати да доведу још великих инвеститора у Рашку.

"Једино решење опстанка људи овде, на овим просторима, је јурење великих инвеститора, условно да кажем. На томе нећемо стати, Пре три године је отворена ова фабрика, можда смо направили и велику паузу", каже Игњат Ракитић, председник општине Рашка.

О питању екологије и утицаја фабрике на околину размишљало се већ током пројектовања. Грејање је на пелет, а планирају проширење и уградњу још соларних панела.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво