Читај ми!

Престаје потреба за увозом струје, Блок 1 у Термоелектрани "Никола Тесла Б" пуштен у пробни рад

Јутрос у шест сати поново је пуштен у пробни рад Блок 1 у Термоелектрани "Никола Тесла Б" од 650 мегавата, потврђено је РТС-у.

Капитални ремонт повећао је његову снагу за још 20 мегавата па сада има снагу 670 мегавата.

Рад Термоелектране "Никола Тесла Б" у пуном капацитету обезбеђује стабилност снабдевања земље електричном енергијуом, а враћањем Блока 1 у погон престаје и потреба за увозом струје.

Ремонт је завршен месец раније, а ЕПС је за те радове издвојио 90 милиона евра.

Из ТЕНТ-а је саопштено да ће, осим повећања снаге, радног века и енергетске ефикасности, ревитализација унапредити и услове заштите животне средине.

"Уградњом система за редукцију азотних оксида, смањиће се емисија азотних оксида испод 200 милиграма по кубном метру. Еколошки пројекти интензивно се раде и у ТЕНТ А и у ТЕНТ Б. Напредује градња постројења за одсумпоравање у ТЕНТ А, а започет је и пројекат градње таквог постројења и у ТЕНТ Б", истиче се у саопштењу.

Додаје се да је циљ да се у највећој фабрици струје на Балкану, где се производи више од половина електричне енергије, реализују сви пројекти за заштиту животне средине и да до 2027. године све термоелектране ЕПС-а буду у потпуној усаглашености са Директивом о индустријским емисијама.    

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво