Проширити сарадњу са "Кроацијом ерлајнс"

Привредна сарадња у региону у многоме зависи од добрих саобраћајних веза. Увођењем летова за Пулу, ЈАТ ервејз обновио је саобраћај са Хрватском, прекинут 1991. године. ЈАТ до Пуле и назад лети два пута седмично, четвртком и недељом, за сада до 31. августа.

Из ЈАТ-а поручују да ће са "Кроација ерлајнсом" највероватније наставити сарадњу и у зимском периоду, а наредне године проширити и на друге дестинације у Хрватској.

Четвртак, 3. јул и лет број 740, памтиће 66-оро пуника ЈАТ-а који су тог дана отишли у Пулу.

Лет до Пуле траје сат и по.

Прве госте дочекали су и хрватски новинари, али и директор пулског аероодрома Бруно Роговић, који је рекао да је то велика ствар за аеродром Пула, за Јат, за истарску регију, а и шире.

Како смо зазнали у националном авиопревознику, интересовање за ову линију је велико и већ је продато више од 50 одсто капацитета за осамнаест летова током лета.

Интересантно је да је више резервација за поласке из Пуле.

У Јат-у кажу да су се потрудили да цена за ту линију буде прихватљива.

Тврде да испод цене од 144 евра, колико кошта најјефтнијија повртана карта са таксама, нису могли.

Директор Саша Влаисављевић каже да је ЈАТ у првих шест месеци ове године постигао веома добре пословне резултате, али да ће уколико тендер за њихову продају ускоро не буде расписан, интерес потенцијалног купца бити знатно умањен.

У Јат-у кажу да је најважније да буде направљен добар социјални програм и да добију нове авионе како би могли да реализују амбициозне планове, између осталих да наредне сезоне свакодневно лете до Пуле, и других нових дестинација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво