Читај ми!

Подељено више од 100.000 ваучера – у фокусу активан одмор и "споре авантуре"

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић каже за РТС да је главни фокус промотивне кампање активан одмор, односно одмор у природи и да су људи у веома заинтересовани за ваучере за одмор у Србији.

До сада је подељено више од 100 хиљада ваучера. Многима је Србија била прошле године једини могући избор, а вероватно ће тако бити и ове године. Од планине, преко језера, до бањског туризма, много тога је на располагању.

Директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић рекла је у Београдској хроници да сви имају различите навике и потребе, али да Србија може да их задовољи.

"Наш главни фокус је активан одмор, односно одмор у природи", истакла је Лабовићева.

Навела је да је то одмор који је све популарнији у Србији и свету. "Епидемија нас је додатно стимулисала да више времена проводимо у природи", приметила је Лабовићева.

У том погледу препоручује неки од планинских центара, који омогућују плланирење, вожњу маунтин бајкова, али и реке и језера, где је могућа вожња кануа. Додаје да не треба заборавити ни бање.

И ове године, као и прошле, промотивна кампања је усмерена на мање познате дестинације.

"Одлучили смо да посебну пажњу посветимо националним парковима, као и разним итинерерима, односно одмору у једном месту који омогућује обилазак места у кругу од педесетак километара. Управо су то 'споре авантуре' ", напомиње Лабовићева.

Каже да су људи веома заинтересовани за ваучере, а најавила је да ће се ускоро делити још 20.000.

"Србија је дестинација која има да понуди свакоме понешто, од приватног смештаја, до хотела највише категорије", истиче Лабовићева.

Директорка ТОС-а је навела и резултате истраживања, према којем је 74 одсто испитаних туриста било задовољно, 20 одсто средње задовољно, а остатак од неколико процената незадовољан. "Жалили су се на гужве најчешће", наводи Лабовићева.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво