Читај ми!

Михајловићева са Борисовом: Гасна интерконекција Србија–Бугарска важна за цео регион

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, разговарала је приликом радне посете Бугарској са премијером Бојком Борисовом о сарадњи две државе у области енергетике и изградњи гасне интерконекције Србија–Бугарска.

Михајловићева је пренела поздраве председника Вучића и премијерке Брнабић и захвалила на данашњем гостопримству и прилици да обиђе и радове на изградњи прве деонице ауто-пута од границе ка Драгоману, јер то много значи и српском и бугарском народу.

"За нас је диверзификација путева од огромног значаја, и све честитке за Балкански ток и за брзину којом је све то урађено и изграђено. Наставићемо да радимо заједно и на новој гасној интерконекцији између Ниша и Димитровграда. То за нас значи диверзификацију снабдевача и много нових могућности, наравно, поред боље цене и бољег повезивања целог региона. Наше две државе су транзитне државе и самим тим могу много да учине и да искористе свој транзитни положај", рекла је Михајловићева.

Премијер Бојко Борисов је пожелео добродошлицу Михајловићевој и изразио још једном поштовање председнику Александру Вучићу и српској влади. Он је указао на то да Србија и Бугарска много тога граде заједно и да никада нису имале тако блиске односе, те да ће наставити да чувају пријатељство и да и даље раде заједно.

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас у Софији са министарком енергетике Републике Бугарске Теменушком Петковом и са њом разговарала о изградњи гасне интерконекције Србија–Бугарска, али и сарадњи у другим областима енергетике.

"Србија и Бугарска имају веома добре билатералне, али и пријатељске односе, захваљујући двојици председника, Александру Вучићу и Бојку Борисову. Посвећени смо повезивању региона и важно је да урадимо све што можемо да се додатно повежемо. То већ чинимо у саобраћају, али је неопходно и у енергетици. Разменили смо данас информације о тренутно најважнијем пројекту наше две државе, који је од огромног значаја јер ће нам омогућити да још више будемо транзитне државе, да диверзификујемо и снабдеваче и путеве и омогућиће нам конкуренцију и повољније цене гаса", рекла је она.

Наводи да је Бугарска завршила тендерску процеруру, а Србија ће следеће недеље расписати јавни позив. "Очекујем да на лето потпишемо уговор, а у мају 2022. да имамо оперативан гасовод", рекла је Михајловићева.

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво