Читај ми!

Момировић: До краја године саобраћајница која ће повезати Ваљево са ауто-путем Милош Велики

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић поручио је извођачима радова на деоници Иверак - Лајковац да Ваљево до краја ове године мора да буде повезано са ауто-путем "Милош Велики", како би значајне инвестиције које је великим напором обезбедио председник Александар Вучић у Ваљеву биле реализоване.

"Великим напором председника и целог његовог кабинета велике инвестиције долазе у Ваљево, али ако ми не будемо успели да Ваљево повежемо са ауто-путем 'Милош Велики', а то је ова саобраћајница Иверак-Лајковац. Питање је да ли ће бити реализоване не само те него и друге инвестиције. Заиста морамо да убрзамо радове", рекао је Момировић током обиласка градилиште будуће брзе саобраћајнице.

Додао је како је у прошлости било проблема са експропријацијом, али да ће тај посао убрзо бити завршен.

"Чињеница је да само на овој деоници постоји 1.400 парцела које је требало експроприсати, 80 одсто тог посла је завршено и ми више немамо времена за чекање. У наредних седам дана биће завршено и ово што није урађено и мислим да би до краја године цела деоница могла бити готова", оценио је министар Момировић.

Навео је да су посебан проблем два моста укупне дужине 3.600 метара који треба да буду изграђени.

"Причали смо са нашим кинеским партнерима да морамо да 'нагазимо радове', како би што пре били готови. Рокови који су уговорени морају да буду убрзани. Велике инвестиције долазе и ако је већ председник успео да доведе те инвестиције морамо да завршимо радове. Ако од нас зависи, не смемо да прокоцкамо то што имамо", нагласио је Момировић.

Поручио је извођачима да је време да се крене и са изградњом мостова.

"'Дајемо гас', прошли су јануар и  фебруар, сад имамо могућност да пуном паром отворимо радове и 'да згазимо ову трасу'", закључио је министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре.

Момировић је обишао градилиште једног од мостова на деоници брзе саобраћајнице Иверак-Лајковац и позајмиште камена које служи за насипање трасе пута.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво