Читај ми!

Михајловић: Затражићу од владе да наложи "Србијагасу" да заврши реформу

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је да ће затражити од Владе Србије да наложи "Србијагасу" да заврши реформисање и да се одвоји делатност транспорта и дистрибуција гаса.

На питање новинара докле се стигло са реформом предузећа у енергетском сектору и да ли има по том питању размимоилажења са коалиционим партнером, Михајловић рекла да се реформа се пре свега односи на "Србијагас".

"Министарство енергетике поново спрема документ за владу којим ћемо поново наложити оно што је требало да се уради 2014. а није урађено. То значи да се заврши реформисање "Србијагаса" и да се заиста истински одвоји делатност транспорта и дистрибуције гаса. Верујем да ће сви чланови владе имати разумевања што то поново стављам на седницу владе", истакла је министарка рударства и енергетике.

Kако је навела, мора да буде јасна порука да ми то морамо да завршимо не због "министра енергетике или директора "Србијагаса" већ због будућности гасног сектора.

"Не говорим чак ни о потенцијалним санкцијама које можемо да трпимо и које верујем да ћемо да трпимо од Енергетске заједнице већ о томе шта гасни скетор може да донесе, а може да донесе профит и много бржу и бољу релиацију инвеситције за грађане", нагласила је Михајловић.

Истакла је да је пројекат Турског тока кроз Србју важан пројекат и да треба да се заврши на време и ако постоје проблеми, као и што морамо да почнемо да радимо и гасовод ка Бугарској.

Михајловић додаје да се то односи и на наставак реформисања ЕПС-а.

"То су два најважнија предузећа у енергетици где постоји и највише могућности, али и највише критичних тачака и можда чак ако могу да кажем и отпора променама", закључила је Михајловић.

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво