Зорана Михајловић: У Србији обновљено 140 километара ауто-пута

У овој години је до сада, завршена рехабилитација око 140 километара ауто-пута, од планираних 191 километар на Коридору 10, саопштила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Обилазећи с директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком радове на рехабилитацији ауто-пута на деоници Ниш-Мерошина, Зорана Михаиловић је нагласила да се годишње издваја више од 160 милиона евра за одржавање и рехабилитацију путева у Србији.

 

Истакла је да је за ову годину планирана рехабилитација 191 км ауто-пута и да је до сада завршено 140 км.

"Саобраћај јесте смањен, као и приходи „Путева Србије", али ми морамо да водимо рачуна о својим путевима и да се спремамо за све наредне године. Нема дела Србије у ком се не ради. Раде се и велики пројекти, сва градилишта су отворена и то је важно за наш привредни раст", рекла је Михајловићева.

Подсетила је и да су резултати у грађевинарству у другом кварталу ове године одлични, и  да бележимо за 10 одсто више запослених у односу на исти период прошле године, и то највише у железничким и путарским пројектима, 14 одсто.

Значај даљег развоја свих градова и општина

Радове је обишла и начелница Нишког округа Драгана Сотировска, која је оценила да нема лепше поруке него када нам држава показује да смо сви јако важни, као и да је помоћ ту, без обзира у ком делу Србије живимо. 

"Ова рехабилитација ауто-пута је важна јер води даље ка југу, а поспешиће и туризам у овом крају. Радујемо се такође градњи ауто-пута од Ниша до Мердара, јер је то значајно за даљи развој свих градова и општина у овом делу Србије", нагласила је Сотировска.

Зоран Дробњак изјавио је да се тренутно рехабилитује деоница дуга 5,6 км и да ће радови бити готови за десетак дана.

"Такође, радимо и деоницу од Ражња до Алексинца дугу 23 км. Из кредита ЕБРД потом ћемо почети да радимо и десну страну", казао је Дробњак.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво