Наледове поруке будућој Влади

Унапређење електронске управе и електронског пословања, смањење сиве економије и унапређење пореског система као и развој сектора здравства, приоритети су које Налед предлаже наредној Влади Србије. На свечаном затварању 14. годишње скупштине овог удружења уручена су и признања партнерима који су помогли у спровођењу најважнијих реформи.

У ванредним околностима и ванредно осмишљена скупштина Наледа. Бина виртуална али предлози за унапређење пословања реални

За 77 одсто чланова тог удружења приорит би требало да буде унапређење електронске управе и електронског пословања, за 76 одсто смањење сиве економије а за 66 одсто развој здравства.

"Што значи да ће Налед заговарати нове реформе у овим областима кроз развој система Е-здравство, Е-простор, Е-аграр кроз електронски регистар парафискала и низ других реформи за које се већ годинама залажемо", наводи Виолета Јованови, извршна директорка Наледа.

Заједно с Наледом, Влада је између осталог увела и онлајн пријаву сезонских радника, захваљујући којој је 37.000 радника уведено у легалне токове.

Видео-поруком премијерка подсећа и на значај реформи запошљавања али и катастра, које су такође спроведене у сарадњи с овим удружењем.

"Завршили смо и сада је усвојен акциони план за даљу имплементацији електронске управе и радимо даље на имплементацији акционог плана борбе против сиве економије што јесте и једна од области у којој смо можда највише радили и гурамо даље", наводи премијерка Ана Брнабић.

Кључним партнерима и посебно признање. Међу добитницима Наледове стреле је и одлазећа израелска амбасадорка којој је виртуелна скупштина Наледа била и последњи јавни наступ у Србији.

"Ми имамо своју агенцију Машав, која организује различите курсеве, па имамо око 70 учесника годишње из Србије, који у Израелу похађају курсеве и семинаре из области медицине, иновација, образовања, оснаживања жена и слично. Данас имамо и грантове које развојна агенција усмерава у различите земље, па и у различита тела у Србији", рекла је амбасадорка Алона Фишер Кам.

У околностима пандемије коронавируса, Налед од нове Владе очекује и даљу подршку у санирању економских последица пандемије. Очекује и подршку угроженим секторима, као што су угоститељство, туризам и траснспорт, помоћ локалним самоуправама, смањење и одлагање плаћања ПДВ-а, пореске олакшице и укидање ПДВ-а на донације.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво