Весић: Потврђен одличан кредитни рејтинг Београда

Граду Београду агенција "Мудис" потврдила је кредитни рејтинг Ба3 који је главни град Србије имао и пре епидемије коронавируса, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић. Кредитни рејтин Београда потврђен је на сајту агенције.

Кредитни профил Града Београда (Ба3) одражава рационално фискално управљање, које је резултирало позитивним учинком пословања и унапређењем капацитета за самофинансирање, наводи се у саопштењу Града Београда.

Рејтинг одражава опадање нивоа дуга Града Београда и способност за покривање трошкова сервисирања дуга, задовољавајућу ликвидност и кључну улогу у националној привреди, додаје се у саопштењу.

Истовремено, рејтинг је узео у обзир велике потребе града за инвестицијама, као и притисак који долази од транспортног предузећа и ограничену финансијску флексибилност, имајући у виду постојећи законски оквир, преноси Град Београд саопштење "Мудиса".

"На овај начин, кредитна агенција Мудис дала је позитивну оцену свим фискалним мерама које Београд предузео током трајања епидемије вируса ковид 19 од смањења буџета за скоро 16 одсто, заустављања свих јавних набавки које немају везе са текућим пословањем, али и инфраструктурним развојем града, социјалним принадлежностима и обавезама из дечије заштите", изјавио је Весић.

Заменик градоначелника је додао да је агенција "Мудис" истакла да поред основних фактора који се одражавају у основној кредитној процени града Ба3, кредитни профил такође има користи од "Мудисове" процене која се тиче велике вероватноће за ванредну подршку од стране Владе Републике Србије.

"Београд не би могао убрзано да решава деценијске инфраструктурне и комуналне проблеме као што су метро, депонија, прерада отпадних вода, обилазница и саобраћајни тунели и мостови да нема снажну подршку Владе Србије", изјавио је Весић и додао да је то зато јер се иста политика води у Србији, Београду и скоро свакој градској општини.

 

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво