Прве субвенције од 8.000 евра таксистима и превозницима за нова возила

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић потписала је првих 29 решења о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.

Зорана Михајловић је рекла да су одобрене субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду.

"Одобравањем субвенција желимо да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима "евро 6" или хибридних и електричних аутомобила, како би наши грађани прво добили квалитетнију и безбеднију вожњу, а сви ми чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење", рекла је Михајловићева.

Министарка је истакла да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници су у обавези да возило не могу да отуђе у наредне три године, а Министарство ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.