Када креће изградња брзе саобраћајнице од Сомбора до Kикинде

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је Сомбор и том приликом са градоначелницом Душанком Голубовић и директором "Путева Србије" Зораном Дробњаком обишла рехабилитовани државни пут на деоници од Сомбора ка Бачком Брегу.

Зорана Михајловић је изјавила да се Србија се из године у годину мења, те да за Владу нема малог и великог пута и да је сваки километар важан.

"У претходне четири године у овај округ уложили смо 1,2 милијарде динара у реконструкцију регионалних и делом локалних путева. То ћемо наставити и кроз нови инвестициони циклус и пројекат рехабилитације пет хиљада километара путева, тако да ћемо преко 300 км путева реконструисати у Западнобачком округу. Овај пут је важан јер ће допринети даљем повезивању људи, посебно грађана Сомбора и Баје, градова побратима", рекла је министарка.

Такође, значајан је и због граничног прелаза Бачки Брег, који треба да прими теретни саобраћај преко пет тона, указала је Михајловићева. 

Она је додала да очекује да до краја године буде завршена пројектно-техничка документација за брзу саобраћајницу Сомбор-Kикинда.

"У питању је захтевна саобраћајница, дуга 175 км и процењене вредности око 835 милиона евра. То је важан пут који ће повезати Румунију, Мађарску и Србију и допринети развоју индустрије у овом делу Србије. План је да 2021. започнемо изградњу", изјавила је Михајловићева.

Пројекат реконструкције пута Сомбор - Бачки Брег 

Душанка Голубовић рекла је да је пројекат реконструкције пута Сомбор - Бачки Брег део пројекта међуграничне сарадње Мађарске и Србије.

"Реконструкцијом је омогућена већа носивост пута са циљем отварања граничног прелаза Бачки Брег за теретни саобраћај. У претходне четири године асфалтирали смо и реконструисали више десетина километара путева у граду и изградили четири кружна тока", рекла је Голубовићева.

Брза саобраћајница је свакако највећи приоритет јер ће допринети даљем економском развоју и широј афирмацији привреде града Сомбора, каже Голубовићева. 

Зоран Дробњак изјавио је да је пут завршен у новембру, у дужини од 14 километара.

"Ово је важна саобраћајница која може да носи теретни саобраћај. Вредност радова је 315 милиона динара. Такође, радимо пут од Kуле до Врбаса, а радиће се и Kула-Сомбор. У процесу смо избора пројектанта за брзу саобраћајницу од Сомбора до Kикинде", рекао је Дробњак.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи