"Херц" у Србији неометано послује

Привредно друштво "Херц - Аутотехника Србија" саопштило је да огранак те фирме у Србији неометано ради иако је компанија у САД и Канади поднела захтев за банкрот.

Привредно друштво "Херц Глобал Холдингс" је саопштило да је, будући да је у значајној мери било погођено последицама пандемије и ограничењима у погледу кретања наметнутим у последња три месеца, 22. маја поднело захтев за заштиту од стечаја, како за матично привредно друштво у САД, тако и за своја подређена друштва у Канади.

"На основу званичних саопштења привредног друштва 'Херц Глобал Холдингс', током временског периода реструктурирања привредног друштва, његова глобална мрежа ће у потпуности остати оперативна за све три робне марке које Херц поседује (Hertz, Thrifty, Dollar и Firefly), без икаквих додатних последица по резервације или њихове програме лојалности", саопштила је компанија.

Привредно друштво "Аутохелас", које поседује права франшизе за робне марке привредног друштва "Херц" у Грчкој и у седам земаља, укључујући Србију (Autotechnica Serbia DOO) на подручју Балкана, нема никакав однос власништва над акцијама нити кредитни однос/однос зајмопримца са привредним друштвом "Херц Глобал Холдингс", наводи се у саопштењу.

Према томе, у финансијском смислу привредно друштво "Аутохелас" овим развојем догађаја није непосредно погођено.

"Под условом да процес дужничког реструктурирања привредног друштва 'Херц Глобал', посредством Поглавља 11, буде успешно окончан, наша је процена да ће привредно друштво бити у стању да чак и знатно ефикасније послује у оквиру своје глобалне мреже", саопштила је компанија.

Краткорочна рентирања (главно подручје пословања привредног друштва "Херц Глобал") представљају 16 одсто консолидованих прихода групе "Аутохелас", док 84 одсто консолидованих прихода Групе потиче од дугорочних рентирања, продаје половних возила и трговине у области аутомобилизма.

Истовремено, власнички капитал привредног друштва "Аутохелас" је на дан 31.12.2019. године достигао 294 милиона евра, обезбеђујући му тиме најнижи коефицијент дуга и власничког капитала међу свим привредним друштвима у Европи која се баве пружањем помоћи на путу или оперативним лизингом, саопшила је фирма.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара