Мањи приходи Београда, мањи и расходи - где се штеди

ВесићЗа крај следеће недеље заказана је седница Скупштине града Београда, а најважнија тачка дневног реда је ребаланс буџета. Заменик градоначелника Горан Весић рекао је да Београд већ штеди, али не на социјалним давањима и платама.

Буџет Београда је током ванредног стања смањен, а на седници скупштине то ће бити потврђено.

"Смањили смо буџет за 17,5 одсто јер су смањени и приходи. У оквиру пакета помоћи омогућено је да порези на зараде буду плаћани у наредне две године. Град Београд има 66 одсто од тих пореза, а неке локалне самоуправе и више", наводи Весић.

Штеди се на јавним набавкама које су за 20 одсто смањене. Контролишемо које се јавне набавке расписују, а смањују се све оне нису важне за функционисање система, каже Весић.

Истиче да неће бити смањена социјална давања и плате запослених, а и издавања за културу остају на истом нивоу.

"И током ванредног стања исплаћиване су пуне плате запосленимо и по 90.000 за три месеца за самосталне уметнике који нису запослени у граду. Одговорни смо домаћини, мањи приходи - мањи су и расходи", рекао је Весић истичући да град неће узимати кредите које нуде међународне институције јер то није неопходно.

Весић је најавио је да ће за два дана, 23. маја, у штампаним медијима бити објављен извештај Града Београда о раду у ванредном стању. Како је оценио, циљ овог извештаја јесте да се грађани упознају са тиме како је трошен новац пореских обвезника да би се заштитило здравље Београђана.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво