Градња брзе саобраћајнице до Голупца креће 2020. године

Радови на изградњи брзе саобраћајнице од ауто-пута код скретања за Пожаревац до Великог Градишта и Голупца почеће 2020. године, најавила је потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић наводи да је вредност тог пројекта око 350 милиона евра.

"Све грађане Браничевског окуга посебно занима изградња брзе сабраћајнице од ауто-пута код Пожаревца до Голупца. Та магистрала ће бити једна од налепших у Србији, пошто је то и један од најлепших делова наше земље", рекла је Михајловићева.

Додала је да су "Путеви Србије" инвеститор тог пројекта и да то јавно предузеће већ ради на техничкој документацији, као и да се ради на просторном плану.

"Ове године мора да буде готова документација, а 2020. могу да почну радови", поручила је Михајловић.

Истакла је да ће тај ауто-пут бити веома значајан економкски, туристички, али и социјално, пошто ће од њега имати велику корист грађани тог дела землља.

Изразила је очекивање да ће брза саобраћајница допринети да млади остану да живе у том делу Србије.

Министарка је током посете Великом Градишту разговала о том пројекту са начелником Браничевског округа Александром Ђокићем и председником општине Велико Градиште Драганом Милићем. 

Ускоро почиње градња три нова ауто-пута

Михајловићева је најавила и да ускоро почиње градња три нова ауто-пута, од којих ће прво кренути радови на ауто-путу Сремска Рача–Кузмин, већ током јуна или јула.

Додала је да ће се ти ауто-путеви градити у оквиру новог инвестиционог циклуса вредног укупно осам милијарди евра.

"Почиње изградња три нова ауто-пута: Сремска Рача–Кузмин, у јуну или јулу и за тај ауто-пут је спремна документација. Затим градња Моравског коридора који ће повезати Србију односно коридоре 10 и 11", рекла је министарка.

Додаје да ће почети и градња брзе саобраћајнице и ауто-пута Рума–Шабац и Шабац–Лозница.

"Очекујемо да буде ускоро готова и документација за деоницу ауто-пута Ниш-Плочник", навела је Михајловићева.

Додаје је да ће се у оквиру новог инвестиционог циклуса улагати у путеве, пругу, аеродроме и водни саобраћај, као и да ће влада по први пут реализовати инвестиције од 200 милиона евра само у водни саобраћај.

"Србија је мала земља и треба да искористи свој положај да би опстала и зато треба да се повежемо унутар земље, као и за земљама око нас", подвукла је министарка.

Наводи да ће се у оквиру тог циклуса наставити релиазација железничких пројеката: Београд–Будимпешта, затим реконструкција пруга Ниш–Прешево и реконструкција барске пруге кроз Србију.

"Неке резулате ћемо имати већ наредне године", додала је Михајловићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се