НЦР започео градњу најсавременијег кампуса на Новом Београду

На Новом Београду означен је почетак градње најсавременијег технолошког кампуса који подиже америчка компанија НЦР. Почетку градње присуствовао је председник Србије Александар Вучић који је том приликом поручио да су нам потребни памет и нове технологије и да је инвестиција изградње кампуса једна од претпоставки за бољу будућност наше земље.

Председник Србије Александар Вучић и председник корпорације НЦР Мајкл Хејфорд положили су камен темељац за изградњу најсавременијег технолошког кампуса. Затим су темељац положили и на дигиталан начин полагањем шака на дигиталну "црну коцку".

Вучић је након полагања камена темељца рекао да ова инвестиција показује да односи између Србије и САД могу да буду неупоредиво бољи и да направимо услове за другачију и бољу будућност.

"Са НЦР-ом, кампусом и нашим људима, са нашом памећу која ради на новим технологијама, ми чинимо оно чему господин (Вилијам) Гибсон тежи. Распоређујемо равномерно будућност, узимамо онај њен део који нама припада. Учествујемо у њеној изградњи и избегавамо најгори сценарио за сваку државу – да заостанемо у будућности и да самим тим из ње будемо избачени", истакао је Вучић.

Додао је да ће нови НЦР кампус бити већи од кампуса те компаније у Атланти и истакао да је Србија подржала тај пројекат са 14 милиона евра. 

"Ми смо мали да бисмо мењали будућност САД, али сам уверен да можемо у складу са нашом величином да допринесемо да САД буду за нијансу још успешније", истакао је Вучић.

Нагласио је да се данас враћа осмех на лице целој Србији и да верује да заједничким радом можемо да створимо боље услове за наш народ.

"Доносимо осмехе не само за до сада запослених 3.135 људи и нових 1.000 који ће бити запослени у кампусу већ враћамо осмех на лице целој Србији", нагласио је Вучић.  

Србији данас, истиче, потребне су више него било шта памет и нове технологије.

"Што више оваквих места отворимо и што више развијамо своју памет и употребљавамо за решавање конкретних ситуација и изазова, то ће нам и будућност бити ближа ономе што Мичио Каку, творац чувене књиге 'Физика будућности', зове бајком и местом на којем је све могуће", истакао је председник Србије.

Због тога нам је НЦР тако важан јер је то компанија која нам показује да је могуће оно што нам се дуго чинилио недостижно. Зато што нас учи да смо способни за велика дела и да нема циљева и задатака који се не могу остварити, напоменуо је Вучић.

"То је пут којим је Србија дефинитивно кренула и од којег више нећемо скретати", рекао је председник Србије.

Вучић је навео да је Србија први пут уврштена на листу светских дестинација за софтвере, научне иновације и технологије.

"Пети смо у свету по броју таланета за софтвере и блокчејн, а једини у региону. И то показује да смо ово заслужили захваљујући знању и памети младих људи. И на томе морамо да радимо на имамо више таквих људи", истакао је.

"Одлични радници и добра инвестициона клима" 

Председник и извршни директор НЦР-а Мајкл Хејфорд рекао је да та компаније улаже у Србији због добре инвестиционе климе, али и одличних радника који су, како каже, енергични, посвећени, имају одличну радну етику.

Хејфорд је подсетио да је канцеларија у Београду највећа њихова компанија у свету и да у Србији имају највише запослених, укључујући и кампус у Атланти.

"Мислим да ће то бити најлепша зграда коју имамо у свету. Биће одлично место за рад, али нас, као компанију, не чине наше зграде, већ људи", истакао је Хејфорд.

Оперативни директор НЦР-а Овен Саливен рекао је да Срби имају победничку традицију, као на пример у кошарци, али да је тај дух препознао и код руковдства и код свих запоселних у НЦР-у у Србији.

Како истиче, када је дошао у Србију био је импресиониран и квалитетом запослених и чињеницом да се у кол-центру говори на 17 језика, али и енергијом коју су запослени уложили.

"Срећни смо што смо дошли до ове тачке, добро је бити овде", рекао је и додао да ће НЦР наставити да улаже у технологију.

Амбасадор Амрике у Србији Кајл Скот рекао је да је НЦР у Србију дошао због високошколоване и технички оспособљене радне снаге која говори стране језике, предвидивости кретања тржишта, све боље инфраструктуре и подршке Владе Србије.

"Што Србија буде више радила на јачању тих кључних елемената, све више америчких компанија ће следити пример НЦР-а", рекао је Скот и навео да је нови кампус "блистав симбол сарадње две земље и привреде" и полазна основа за младе да напредују и воде земљу у будуће дигиталне трансформације.

Према речима Скота, компаније из САД уложиле су до сада четири милијарде и запослиле више од 20.000 људи.

Инвестиција вредна 90 милиона долара

НЦР кампус биће највећи технолошки кампус те компаније у Европи, а налазиће се у Блоку 42, на Булевару Милутина Миланковића.

Инвестиција у кампус је вредна око 90 милиона долара, а завршетак радова је планиран за почетак 2021. године.

Зграда ће заузимати површину од око 30.000 метара квадратних и имаће два нивоа испод земље за паркинг, приземље у коме ће се налазити малопродајни и угоститељски објекти и још седам спратова најсавременијег пословног простора.

У будућем кампусу моћи ће да ради више од 4.200 људи.

При пројектовању кампуса предвиђено је коришћење најновијих технологија и модеран радни простор. Имаће додатне садржаје, потпут просторија за релаксацију.

НЦР корпорација, чије је седиште у Атланти, у америчкој држави Атланти, водећа је компанија у области софтвера и пружања услуга у сектору финансија, малопродаје, угоститељства и телекомуникација. Има око 34.000 запослених и послује у 180 земаља.

НЦР у Србији послује већ осам година и запошљава тренутно више од 3.100 већином младих и талентованих људи, који се баве решавањем најразличитијих технолошких изазова и пружају подршку клијентима широм света.

На Новом Београду ће се налазити други кампус који амрички НЦР подиже негде у свету, а први је изграђен у Атланти.

Почетку изградње кампуса присуствовала је и премијерка Ана Брнабић, амбасадор САД у Србији Кајл Скот, председник корпорације НЦР Мајкл Хејфорд, оперативни директор корпорације НЦР Овен Саливан, виша потпредседница за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове корпорације НЦР Марија Живановић Смит и генерални директор компаније НЦР за Србију и директор за маркетинг и спољне послове за Европу, Блиски исток и Африку Стефан Лазаревић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво