Београд добио "Старбакс"

Отворен је први кафе светског ланца кафетерија "Старбакс" у Београду. Поред препознатљивог латиничног натписа, овај амерички бренд је истакао своје име и на ћирилици.

Прва кафетерија отворена је у тржном центру "Рајићева", у Кнез Михаиловој улици.

Отварању је присуствовао заменик градоначелника Горан Весић, који је поручио да долазак "Старбакса" у неки град значи да тај град има много страних туриста, да је земља у коју долази безбедна, односно добра за инвестирање, и да у тој земљи расте животни стандард.

"Зато сам веома срећан јер долазак ове, можда највеће светске компаније када је у питању продаја кафе, значи да је Србија пре свега значајна туристичка дестинација, да у нашој земљи има потенцијала и за овакве брендове и да смо земља која је сигурна за инвестирање", истакао је Весић, а пренео Беоинфо.

Навео је да су преговори трајали две и по године и да је Београд први град на територији бивше Југославије који је добио "Старбакс" кафетерију.

"Посебно сам срећан што су прихватили моју молбу да натпис, осим на латиници, буде и на ћирилици, јер то значи да су показали да поштују нашу земљу, наш језик и културу. На тај начин смо показали да и велики светски брендови могу да се прилагоде нашем тржишту", рекао је Весић и позвао Београђане да дођу и уживају у још једном светском бренду који је дошао у главни град.

Навео је да долазак "Старбакса" није највећа инвестиција, али да је значајна за имиџ града.

Адам Муларук, председник "Старбакса" у компанији "АмРест", која је руководилац кафетерија тог бренда за регион Централне Европе, изразио је жељу да буду део свакодневице људи који овде живе.

Поручио је да "Старбакс" значи - "страст, љубав према животу и повезивању".

Регионални директор "Старбакса" Карол Журадски подсетио је да је та компанија основана 1971. у америчком граду Сијетлу.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(петак, 19. апр 2019, 12:17) - srbIN [нерегистровани]

Београд добио "Старбакс"

Na veliku zalost nekih koji su se drznuli da ovde daju neki svoj da kazem "krik"i pri pomenu reci "Turska"padaju vec u trans-Turci ne piju kafu vec CAJ!

(среда, 17. апр 2019, 04:42) - anonymous [нерегистровани]

Koga briga

Koga bre briga za starbaks. Pogledajte šta se dešava oko nas.

(уторак, 16. апр 2019, 20:51) - anonymous [нерегистровани]

Mira

Super, sto da ne! Ja najradije pijem kafu koju sama skuvam, ali od svih javnih mesta, najvise volim Starbuck!

(уторак, 16. апр 2019, 20:37) - Dejan [нерегистровани]

Супер!

Стиго Старбакс?! Значи решили смо све проблеме!

(уторак, 16. апр 2019, 20:35) - anonymous [нерегистровани]

Pametnica!!!

Sedi tu i pi Tursku/domacu kafu.

(уторак, 16. апр 2019, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

@Srbi

Старбакс има лош квалитет кафе, пробао сам је у Москви и квалитет кафе им није ни близу српској кафи, некако је неприродна. Ја остајем веран српској кафи, а ко жели да купује америчке мућкалице и да за то плати више него што треба, његова ствар - овце су биле за шишање, од када је света и века. Што се тиче њива, да није српског сељака и њиве да пуне српски буџет и кроз плате из буџета храни господу у граду да би седела по кафићима и испијала кафу, не радећи ништа, градска фина господа не би имала новца ни за ту шољицу кафе.

(уторак, 16. апр 2019, 15:21) - Joca [нерегистровани]

Batice

Ti očigledno nisi probao kafu u Starbaksu, druga dimenzija kafe, skroz.

(уторак, 16. апр 2019, 08:30) - Dule [нерегистровани]

Kafa

MA koja srpska kafa? Kafa se sluzi samo u veliki soljama i prozirna je öko 30 post skuplja od svih drugi u evropi PA skoro da je neskafa Sa puno mleka

(уторак, 16. апр 2019, 08:11) - anonymous [нерегистровани]

Srbi

Ajde bre više, ništa vam ne valja kad dođe ovde. Opanke i šajkaču pa marš na njivu kad ste takvi rodoljubi. A ne glumite ovde nešto, kao sve američko vam je zlo.

(уторак, 16. апр 2019, 07:52) - anonymous [нерегистровани]

Konacno

Konacno Starbucks i kod nas! Jedva cekam :)