Потписан Меморандум о сарадњи с турском компанијом "Ташјапи"

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је у Истанбулу током турско-српског бизнис форума Меморандум о сарадњи с турском грађевинском компанијом "Ташјапи".

На основу овог меморандума, турска компанија треба да уради техничке и финансијске предлоге неколико инфраструктурних пројеката у Србији – рехабилитација регионалних путева Нови Пазар-Тутин и Аљиновићи-Сјеница-Нови Пазар, као и градња обе деонице ауто-пута Београд-Сарајево које се налазе у Србији, од Кузмина до Сремске Раче, и од Пожеге до Котромана, односно границе са БиХ.

О овим предлозима одлучиваће посебна радна група Владе Србије.

"За Србију је јако значајна изградња ауто-пута од Београда до Сарајева, а овај пројекат је и од великог значаја за читав регион, јер ће он донети само додатну стабилност", наводи Зорана Михајловић.

Очекује да ће се током посете Турској разговарати о моделима финансирања.

"Што се нас тиче, ми смо спремни за градњу ауто-пута, како за правац преко Сремске Митровице, тако и за правац преко Пожеге, Ужица и Котромана. Зато сматрам да је овај меморандум с турском компанијом 'Ташјапи' још један добар корак у том правцу. Очекујемо да током ове председничке посете Турској разговарамо и о моделима финансирања изградње овог ауто-пута", навела је Михајловићева, саопштило је ресорно министарство.

Министарка сутра у Анкари треба да потпише Меморандум о разумевању и сарадњи у активностима истраживања и развоја у областима саобраћаја између Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије и Министарства саобраћаја, поморства и комуникација Републике Турске о међународном друмском транспорту путника и терета.

Током ове посете Михајловићева ће имати и билатералне састанке с представницима Министарства саобраћаја и комуникација о могућностима сарадње у инфраструктури.

Министарка је чланица државне делегације коју предводи председник Србије Александар Вучић, који је на турско-српском Пословном форуму навео да су односи две земље на високом нивоу, и позвао турске инвеститоре да наставе са улагањима у Србији.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво