Коридор 10, пуштена деоница Станичење - Пирот

Радови на Коридору 10 нису прекидани ни током најхладнијих дана ове зиме. Од Ниша до границе са Бугарском, готово у потпуности су завршени радови вредни 500 милиона евра. У пуном профилу пуштена је и деоница Станичење - Пирот.

Шеф пројекта Исток на Кориодру 10 Душан Мијук из Коридора Србије је рекао да ће до краја ове грађавинске сезоне бити завршен цео источни крак Коридора 10 од укупно 86,8 километара.

Мијук је указао да је у саобраћај до сада пуштено нешто више од 60 километара ауто-пута у пуном профилу на том делу Коридора 10, а да је укупно завршено око 70 км аутопута у пуном профилу.

"Ради се на завршетку преосталих 12,5 километара најтеже деонице Банцарево – Црвена Река, а у току наредна два месеца биће комплетирани радови и на завшетку око четири километра деонице Станичење–Пирот", истакао је Мијук.

Паралелно са тим биће завршено опремање тру тунела на источном краку Коридора 10: Банцарево, Сопот и Сарлах, навео је Мијук.

Мијук је након јутрошњег отварања две деоница Коридора 10 код Пирота и Димитровграда, на којима је главни извођач била грчка компанија Актор, рекао да су из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре односно потпредседница владе и министарке Зоране Михајловић добили налог да се те деонице ауто-пута због грађана пусте у саобаћај што пре, без икакве помпе.

До сада су на источном краку Коридора 10 пуштене у саобраћај деонице: Црвена Река – Чифлик и Чифлик–Станичење у дужни од 25,2 километара, као и деоница Сарлах – Пирот Исток, Пирот–Димитровград и обилазница око Димитровград у дужини од 30,5 километара

Преостало је током 2018. да се заврши деоница Банцарево – Црвена Река од 12,5 километара са којом ће се уједно пустити и завршена деоница Просек–Банцарево од 9,4 километара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво