Коридор 10, пуштена деоница Станичење - Пирот

Радови на Коридору 10 нису прекидани ни током најхладнијих дана ове зиме. Од Ниша до границе са Бугарском, готово у потпуности су завршени радови вредни 500 милиона евра. У пуном профилу пуштена је и деоница Станичење - Пирот.

Шеф пројекта Исток на Кориодру 10 Душан Мијук из Коридора Србије је рекао да ће до краја ове грађавинске сезоне бити завршен цео источни крак Коридора 10 од укупно 86,8 километара.

Мијук је указао да је у саобраћај до сада пуштено нешто више од 60 километара ауто-пута у пуном профилу на том делу Коридора 10, а да је укупно завршено око 70 км аутопута у пуном профилу.

"Ради се на завршетку преосталих 12,5 километара најтеже деонице Банцарево – Црвена Река, а у току наредна два месеца биће комплетирани радови и на завшетку око четири километра деонице Станичење–Пирот", истакао је Мијук.

Паралелно са тим биће завршено опремање тру тунела на источном краку Коридора 10: Банцарево, Сопот и Сарлах, навео је Мијук.

Мијук је након јутрошњег отварања две деоница Коридора 10 код Пирота и Димитровграда, на којима је главни извођач била грчка компанија Актор, рекао да су из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре односно потпредседница владе и министарке Зоране Михајловић добили налог да се те деонице ауто-пута због грађана пусте у саобаћај што пре, без икакве помпе.

До сада су на источном краку Коридора 10 пуштене у саобраћај деонице: Црвена Река – Чифлик и Чифлик–Станичење у дужни од 25,2 километара, као и деоница Сарлах – Пирот Исток, Пирот–Димитровград и обилазница око Димитровград у дужини од 30,5 километара

Преостало је током 2018. да се заврши деоница Банцарево – Црвена Река од 12,5 километара са којом ће се уједно пустити и завршена деоница Просек–Банцарево од 9,4 километара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 22. апр 2018, 19:10) - Pera [нерегистровани]

Obilaznica ?

Dimitrovgrad dobio obilaznicu a Beograd ne ? i stalna gužva i haos u Bubanj potoku ne vrede da mehanizacija krene sa radom ??? Ovde se ne zna ko pije a ko plaća.