Привредна комора Војводине поспешује међурегионалну сарадњу

Представници Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Вал Доаз у Француској потписали су у Паризу споразум о сарадњи, чиме је успостављена чврста основа за будућу сарадњу и за директан контакт између привредника.

Споразум су потписали председници Комора Бошко Вучуревић и Фредерик Верне, с циљем развоја и јачања економске сарадње између две регионалне привредне институције, наводи се у саопштењу Привредне коморе Војводине.

Потписнице споразума ће спроводити активности којима ће подстицати и промовисати трговински развој и економску сарадњу између својих чланица, а посебан фокус биће на сарадњи у области туризма, развоја инфраструктуре, високе технологије и продајне мреже, додаје се у саопштењу.

Привредне коморе Војводине и области Вал Доаз увезиваће привредне субјекте и подстицати комуникацију између њих организујући билатералне сусрете.

Коморе ће размењивати информације, различите статистичке податке који ће бити доступни чланицама Комора, а предвиђена је и узајамна сарадња када је у питању организовање различитих привредних манифестација, учествовање на сајмовима, конференцијама и семинарима.

број коментара 0 Пошаљи коментар