Отворен реконструисани пут Крепољин–Жагубица дуг 22,6 километара

Реконструисани пут од Жагубице до Крепољина дуг 22,6 километара отворен је за саобраћај у присуству председника Србије Александра Вучића. Наставићемо са изградњом најмодернијих путева у целој земљи, тиме показујемо да нема грађана првог и другог реда, рекао је председник.

Пут је свечано отворен на Тргу ослобођења у центру Жагубице, а поред председника Србије, отварању је присуствовала и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Александар Вучић је поручио да ће се наставити са изградњом најмодернијих путева у целој земљи и да се тиме показује да нема грађана првог и другог реда у Србији.

"Време је да покажемо поштовање према народу на истоку и нећу да прихватим као председник Србије ту поделу, на оне који кажу улажите у центар, Београд, Нови Сад, Ниш, а сви остали су грађани другог реда. Нисте грађани другог реда, имаћете најмодерније путеве, у те путеве ћемо да улажемо све више, јер никакву разлику не правимо", поручио је Вучић у обраћању грађанима.

Председник је рекао да се у исток земље није улагало последњих неколико деценија и да ће у Жагубицу доћи један мали инвеститор, како би људи у том крају имали сигуран посао.

"Свако овде има рођака у Италији, Аустрији, Француској, Немачкој... Хоћемо да се и део тих људи врати и да људи овде остану да живе", рекао је Вучић.

Како је додао, улагање у исток први пут после много времена је могуће не само због другачијег односа, већ и због тога што има новца у буџету.

Он је захвалио грађанима тог дела Србије што су веровали у реформе и поручио да ће ускоро имати највеће плате и пензије веће него икада пре.

Председник Србије је рекао да је жеља и намера не само да људи остану већ и да се они који су отишли врате, уз подсeћање да је Хомоље платило високу цену за слободу Србије и да су људи који овде живе заслужили дужно поштовање.

Рекао је да је стога и донета одлука да се гради овај пут, али и обећао и друге путеве као и проширење и модернизацију пута ка Бору догодине на пролеће.

Вучић је рекао и да је раније обилазио овај крај, да је том приликом свратио и код једног домаћина у Тршку, где су га лепо дочекали, али и питали се како то да га не прате камере.

Како је рекао, наставиће то да ради и надаље.

Председник Србије је становницима Хомоља поручио да ће имати најмодерније путеве и да се разговара са многим инвеститорима око улагања у овај крај и напоменуо да ће се радити и на Дунавској магистрали.

Вучић је Хомољчанима захвалио још једном на помоћи и подршци, на томе што су веровали да само они који спроводе тешке мере и решења могу и остварити резултате, а да од оних који обећавају лака решења нема ништа.

Реконструкција пута коштала 380 милиона динара

Министарка Михајловић је рекла да је реконструкција пута коштала 380 милиона динара и да је урађена први пут после 30 година. Реконструкција је трајала пет месеци.

"Нећемо на томе стати, наставићемо да градимо и реконструишемо путеве у овом делу земљу", поручила је Михајловићева.

Подсетила је да је у претходне три године изграђено око 200 километара ауто-пута и нагласила да ће се, поред изградње ауто-пута, пажња посветити и изградњи мањих путева, пошто не живи свако поред ауто-пута.

Михаjловићeвa је рекла да ће се радити на обнови и градњи путева у целој Србији и да је то веома важно за привредни развој, привлачење инвеститора, као и развој туризма.

Потпредсденица Владе је истакла да тако можемо да задржимо младе у овом делу Србије, да ту остану и формирају своје породице.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић рекао је да је пут Крепољин–Жагубица најважнија саобраћајница за ту општину с обзиром на то да је повезује са Коридором 10 и Коридором 7, односно реком Дунав.

Очекује да ће због бољег пута бити и више инвеститора и да ће се тај део Србије брже развијати. Павловић је истакао да ће модеран пут олакшати и путовање од Жагубице према Београду.

"Овај модеран пут олакшаће путовање грађанима, повезаће насеља, упослити људе и зауставити одлазак младих са ових простора", поручио је Павловић. 

Председник општине се захвалио председнику Србије Александру Вучићу јер је у том делу Србије изграђено више путева него у протеклих 50 година.

Фирма "Штрабаг" је изводила радове дуж целе трасе, који су почели трећег априла ове године, а поред асфалтерских радова уређени су и канали за одводњавање и санирана потенцијална клизишта.

Председник Србије је, после Жагубице, у Крепољину посетио Основну школу "Јован Шербановић".

Иначе данас је одржана и свечана седница Скупштине општине поводом Дана општине, а одборници Скупштине те општине Повељу почасног грађанина Жагубице доделили су председнику Србије Александру Вучићу.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво