Председник обишао школу у Крепољину

Председник Србије Александар Вучић обишао је реконструисану ОШ "Јован Шербановић" у Крепољину, и поручио да становнике жагубичког краја очекују "бољи дани" и да ће се, након дуго времена, улагати и у овај крај.

Вучић се након обиласка школе захвалио грађанима тог краја на подршци коју су пружили током реформи и рекао да у тај крај није улагано годинама, али да сада има новца и за то.

"Желимо да људима у сиромашним деловима земље покажемо да нису заборављени. Желимо да људима покажемо да смо у стању да, када Србија напредује, обратимо пажњу на њих и да то осете у сваком месту", рекао је председник.

Изразио је захвалност директору и особљу школе, јер су, како каже, пажљиво водили бригу о деци и просторијама, које су, каже, сами кречили без државне помоћи и новца.

Основна школа "Јован Шербановић" је била дотрајала, истакао је, а директор није веровао да ће се сада коначно уредити.

"Није веровао, а не бих ни ја после деценије обећања", истако је председник.

Најавио је да ће ОШ "Јован Шербановић" добити још помоћи, да ће бити промењен котао на чврсто гориво, а биће уређен и паркет у спортској сали.

Према његовим речима, уређују се и два истурена одељења те основне школе.

Председник Вучић је рекао да сада, када за то има новца, треба улагати у цео жагубички крај, и позвао људе пореклом одатле, а који тренутно раде у иностранству, да размишљају о повратку у своју отаџбину.

 

Обиласку школе присуствовао је и министар спорта Вања Удовичић, који је позвао ђаке да кад заврше школовање остану у својој земљи и буду вредни.

Реконструкција школе почела је 1. априла ове године, а рок за извођење радова је био 180 дана.

Радове су финансирали Република Србија, Министарство рударства и енергетике и општина Жагубица.

Председник је раније данас присуствовао отварању реконструисаног пута Крепољин-Жагубица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво