Радојко Јанић предузетник године у Србији за 2016.

Власник краљевачке компаније "Радијатор-инжењеринг" Радојко Јанић добитник је награде Предузетник године 2016. коју додељује ревизорско-консултантска кућа "Ернст и Јанг". Јанић ће у јуну представљати Србију на избору "Светског предузетника године" у Монте Карлу.

Његова компанија "Радијатор-инжењеринг" бави се монтажом и одржавањем централног грејања и производњом котлова за биомасу које извози на тржиште Европске уније и Русије, а има 402 запослена.

Победника је прогласио директор Развојне агенције Србије Жељко Сертић, који је рекао да Влада Србије наставља да подржава предузетнике без којих нема економског развоја земље.

Сертић је додао да иза сваког успешног предузетника стоји тим људи који му помаже да остварује своје идеје и планове.

За награду Предузетник године било је пријављено 32 кандидата из 29 компанија у Србији које запошљавају више од 1.500 људи, а у 2016. години су имале укупне приходе од преко 100 милиона евра, 60 одсто више него 2012. године.

Жири је оцењивао предузетнички дух, финансијске показатеље, стратегијско усмерење, присуство на медјународном или регионалном тржишту, иновативност и лични интегритет.

Радојко Јанић ће у јуну представљати Србију на избору "Светског предузетника године" у Монте Карлу.

Признање у категорији "Брзорастући предузетник године" додељено је Душку Радовићу, власнику предузећа "Транфера" из Београда која се бави транспортом и логистиком, а "Иновативни предузетник године" су Снежана и Урош Ђорђевић власници фирме "Агроуник" из Београда, која се бави иновативном производњом и истраживањем у биотехнологијама.

Компанија "Ернст и Јанг" је у Србији пети пут доделила награду "Предузетник године", која је установљена пре 30 година, а додељује се у више од 50 земаља.

За претходних пет година у програму "Ернст и Јанг" Предузетник године у Србији учествовало је око 120 компанија које запошљавају више од 11.000 људи.

Остали аутори: Славица Глигоровић
број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 24. феб 2017, 07:51) - Niki [нерегистровани]

Cestitke iz Hannovera

Bravo! Firma koja investira u buducnost. Proizvodi po zapadnom standartu a mozda i bolji!
Da je vise takvih vlasnika i firma, Srbiji bi bilo mnogo bolje....

Mit freundlichen Grüßen

(петак, 24. феб 2017, 07:26) - Проф. др Вукић Лазић - Факултет инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу [нерегистровани]

Награда у праве руке

Овог пута сигуран сам да је награда отишла у праве руке. Лично познајем господина Р. Јанића и помало сарађујем са његовом фирмом. Уверио сам се више пута у његову способност да на пробирљиво западноевропско, руско и украјниско тржиште, поред тако јаке конкуренције, извезе своје веома квалитетне производе. Пример господина Р. Јанића требало би да следе и други привредници у Србији. Честитке за остварене резултате уз жељу за још већим успесима фирме "Радијатор-инжењеринг".