Награде за најбоље пословне идеје

Немачки инвеститори, опупљени у "FoundCenter Investment", доделили су награде у износу од пет милиона евра ауторима 13 најбољих пословних идеја, које су применљиве на међународном тржишту и могу да промене живот у будућности.

Прву награду, од 750 хиљада евра, добила је апликација српске компаније "Vismedic", путем које се медицински савет добија само једним кликом.

Идејни творац Јован Пауновић захвалио је на подршци инвеститорима, али и свом тиму, са којим је стварао пројекат веб-сајта на коме ће се укрштати подаци о лекарима са жељама пацијената, заказивати и обављати консултације са лекарима.

Другу награду у висини 400 хиљада евра добила је украјинско-шпанска компанија "BNesis" за пројекат програмерске интеграције.

Трећепласирана је српска идеја под називом "Friend Recap" – апликација је која сабира постове на свим друштвеним мрежама за осам најближих пријатеља. Награђена је износом од 180 хиљада евра.

Додељене су и три награде за иновативност – по 650 хиљада евра добили су пројекти "Brawas", за коришћење можданих таласа, и "Ci Gel" за проивпожарну заштиту, док је пројекат "3Д штампача Формон" добио 130 хиљада евра.

Уз ове награде, "FoundCenter Investment" уложиће и готово два милиона евра у пројекте чији ће развој наставити да прати.

Оснивач фонда "FoundCenter Investment" Дејан Јоцић каже да је одлука била тешка и да је зато чак 13 компанија добило награду.

"Жеља је била да победника нађемо у овом региону, али да идеја буде применљива свуда, и да компанија већ има добар и квалитетан тим људи који ћемо ми наставити да пратимо", закључује Јоцић.

Један од инвеститора Штефан Ринд каже да су награде додељене и оним компанијама које већ послују, али и онима који тек почињу и имају производе великог потенцијала.

Организатори кажу да одмах након ове завршне вечери почињу припреме за следећу годину, за када планирају још већи догађај.

Остали аутори: Владимир Банић
број коментара 0 Пошаљи коментар