Читај ми!

Вучић: У суботу потписивање уговора о Железари

Премијер Александар Вучић изјавио је да ће у суботу бити потписан уговор са новим менаџментом Железаре у Смедереву, холандском компанијом "ХПК инжењеринг".

Александар Вучић је, гостујући на БН телевизији, рекао да ће у суботу отићи у Смедерево и присуствовати потписивају уговора са Железаром.

Уговор ће, како је Танјугу речено у кабинету премијера, потписати извршни директор Железаре Бојан Бојковић и представник "ХПК инжењеринга" Петар Камараш.

Премијер Вучић изјавио је да су инфраструктурни пројекти од пресудног значаја за све у региону и да је стабилност на целом западном Балкану најважнија за Србију.

Вучић је  рекао да је разговарао много пута са руководством БиХ о тома како смањити царинске баријере, рекавши да сматра да је добра идеја изградња заједничког гарничног прелаза.

"Треба нам што мање граница и препрека", нагласио је премијер Србије. Он је навео да је Србија спремна за уклањање свих препрека и да је увек спремна за унапређење живота, трговине и заједничког рада.

"Сматрам да је то у интересу сваког грађанина, било да је он Србин, Бошњак, Хрват или припадник било које друге нације", додао је Вучић.

Како је рекао, Србија је спремна да у томе без икаквих ограда учествује као и у бројним инфраструктурним пројектима, уз оцену да су ти пројекти од пресудног значаја за све на овим просторима.

"БиХ је држава коју ми поштујемо - РС волимо - и ниједно ни друго не кријемо и отворено то говоримо на сваком месту...Мислим да је то поштен, искрен, одговоран и озбиљан однос", рекао је Вучић, одговарајући на питање како Србија види БиХ.

Вучић је рекао да Србија жели што ближе односе са РС, а исто тако и са БиХ. Како је додао, после 25 тешких година морамо да се окренемо на то да односе унапређујемо, јер морамо да размишљамо о генерацијама које долазе.

На питања у вези са помињањем евентуалног стварања трећег, хрватског ентитета и да ли то представља, како неки кажу Пандорину кутију, или са друге стране да би то био допринос стабилизацији прилика, Вучић је одговорио да Србија поштује Дејтонски споразум и да Србија поштује сваки договор три конститутивна народа.

Вучић каже да Србија не жели да на било који начин нарушава унутрашње односе у БиХ.

"Стабилност на целом западном Балкану је најважнија за Србију", истакао је премијер Вучић и додао да је улога Србије да буде стабилизујући фактор на сваком месту.

Поновио је потребу изградње инфраструктурних пројеката, наводећи да је зато о прузи Сарајево-Београд разговарао и са председником РС Милорад Додиком и чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Премијер Вучић је додао да су то ствари које би подизале привреде и приближавале људе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво