ЕУ званично обавештена о обустави "Јужног тока"

Европска комисија добила је званичну потврду Москве о обустави градње гасовода "Јужни ток", саопштила је прес служба Европске комисије.

Током телефонског разговора са замеником европског комесара за енергетику, Марошом Шефчовичем, руски министар енергетике Александар Новак је потврдио обуставу изградње "Јужног тока", наводи се у саопштењу Комисије, јавља руска новинска агенција Тас.

Како подсећа руска агенција, председник Русије Владимир Путин је 1. децембра објавио да његова земља одустаје од тог пројекта, а званични Брисел и чланице ЕУ отада чекају званично саопштење о крају "Јужног тока" и истичу да до сада нису примиле никакав писани документ који потврђује ту чињеницу.

Шефчович је у телефонском разговору са Новаком рекао да ће Комисија интензивирати своју сарадњу са земљама централноисточне и југоисточне Европе "на плану повезивања европских тржишта и диверзификације испорука гаса", пренео је Танјуг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи