Чеговић си, Шинаватра?

Црна Гора не би изручила бившег премијера Тајланда Таксина Шинаватру чак и да је за њим расписана међународна потерница, поручују из канцеларије црногорског Интерпола. Шинаватра је наш држављанин, а Црна Гора своје држављане може да изручи само Трибуналу у Хагу.

Шеф подгоричке канцеларије Интерпола Дејан Ђуровић изјавио је да Црна Гора не би изручила бившег тајландског премијера Таксина Шинаватру чак и да је за њим Влада Тајланда расписала међународну црвену потерницу.

Међутим, Ђуровић je рекао да би Дарко Шарић и Станко Суботић одмах били изручени Србији да се нађу на црногорској територији, јер имају двојна држављанства.

"Шинаватра је наш држављанин, а Црна Гора своје држављане може да изручи само Међународном суду за ратне злочине у Хагу", рекао је Ђуровић подгоричким електронским медијима.

Начелник будванске полиције Синиша Јокић недавно је рекао да полиција не зна где тачно борави Шинаватра, али да зна да је у Црној Гори.

Јокић је изјавио да је Шинаватра 13. марта приватним авионом из Дубаија допутовао у Тиват и да полиција није могла да предузме ништа протов њега јер је он црногорски држављанин.

Црногорски медији објавили су фотографије на којима се јасно види Шинаватра на тераси једне од вила у изградњи на Светом Стефану, у пратњи супруге и кћерке и неколико људи из обезбеђења.

Ексклузивно право на пасош

Таксин Шинаватри је пасош доделио претходни министар полиције Јусиф Каламперовић, на основу ексклузивног права које поседује сваки министар унутрашњих послова.

Шинаватра је у Будву, наводно допутовао да би надгледао грађевинске радове на једном свом хотелу и да слободно шета Милочером и Светим Стефаном, где је одсео у обновљеном старом летњиковцу породице Карађорђевић - Вили Милочер, коју је раније купила сингапурска компанија "Аман ризортс", а прошле године преузео грчки "Рестис".

Шеф подгоричке канцеларије Интерпола рекао је да би Црна Гора одмах изручила Шарића Србији, када би се нашао на црногорској територији, јер је он и српски држављанин, а за њим је та земља расписала међународну потерницу због шверца 2,2 тоне кокаина из Јужне Америке у Европу.

"Исти случај је и са Суботићем, који је, такође, српски држављанин", прецизирао је Ђуровић.

Према његовим речима, Црна Гора преко Интерпола тражи 232 особе, највише због злочиначког удруживања, преваре и трговине наркотицима.

"Ту је најпознатији Веселин Батко Влаховић. На јавном Интерполовом сајту имамо двадесетак лица, остали су на тајним потјерницама", рекао је Ђуровић.

Шеф црногорског Интерпола подсетио је да је међу најпознатијим људима за којим трага Црна Гора кошаркаш Никола Булатовић, који је због силовања оптужен у Србији, али је, по основу његовог пребивалишта у моменту кад је донета пресуда, предмет уступљен Црној Гори након раздвајања држава.

"Тражимо и Зорана Костића, члана организације Пинк Пантер, као и многе друге", навео је Ђуровић.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво