Читај ми!

Млади фудбалери из Сплита искључени са такмичења у Сарајеву због скандирања "Убиј, убиј Србина"

Дечја фудбалска екипа из Сплита, чији су чланови на турниру који се игра на Илиџи скандирали "Убиј Србина" искључена је и убудуће неће учествовати на овом такмичењу, потврдили су организатори.

На међународном фудбалском турниру у Сарајеву за 15 година постојања нису забележени инциденти, али је то јуче, нажалост, промењено.

Реч је о два одвојена инцидента. У једном су младићи из Сарајева напали родитеље младих фудбалера из Београда, док су у другом млади играчи клуба из Сплита скандирали "Убиј, убиј Србина". Тренер је покушао то да спречи, али касно. Клуб је одмах искључен са такмичења.

"Овај други случај са овим певањем, било је неких прича да су то деца из Сарајева, али нису. То је једна екипа из Сплита из Хрватске где се и тренер извинио на овоме свему, али нећемо допуштати овакве ексцесе и нећемо их више примати на овај турнир", рекао је организатор турнира Алмир Пргуда.

Када је реч о нападу испред хотела, организатор сматра да је то покушај минирања турнира који има дугу традицију.

"Узрок напада по мени, неко моје мишљење је, да је то нека болесна балканска љубомора, неко је то свесно послао да се поквари овај величанствен скуп. Ово је само направљено због овако једне велике манифестације, некоме то смета и на овај начин су покушали то да минирају", рекао је Пргуда.

Турнир је настављен без даљих инцидената. Играчи Фудбалског клуба Звездара од јутрос су одиграли две утакмице и обе победили, а на трибинама је био и родитељ једног од младића којем је синоћ након убода указана медицинска помоћ.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво