Читај ми!

Абазовић: Дојава о бомби у суду стигла с лажног мејла Милана Кнежевића

Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да је дојава о подметнутој бомби у згради Врховног, Апелационог и Вишег суда у Подгорици стигла са лажног имејл налога Милана Кнежевића, посланика ДФ-а. Навео је да у полицијској контроли у згради суда није нађен експлозив и да је стање редовно.

На седници црногорске владе, Дритан Абазовић је рекао да је име Милана Кнежевића злоупотребљено и апеловао на истражне органе да испитају ко стоји иза лажне дојаве о бомби у згради Врховног, Апелационог и Вишег суда у Подгорици, преноси РТЦГ.

Навео је да су раније стизали и мејлови са лажног налога директора Управе полиције Зорана Брђанина, истичући да су истражни органи на потезу.

Око 12 часова евакуисана је зграда Врховног, Апелационог и Вишег суда у Подгорици због дојаве да је постављена бомба. Дојава о подметнутој бомби послата је електронском поштом на адресу Вишег суда, али су евакуисани и Врховни и Апелациони, с обзиром да се налазе у истој згради.

Виши суд је, како је саопштио, данас примио имејл да ће у 12 часова бити "дигнут у ваздух". О томе је одмах обавештена Управа полиције и спроведена евакуација.

Иначе, један од лидера Демократског фронта и председник црногорског скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић нападнут је јуче на подгоричком aеродрому.