Читај ми!

Милан Кнежевић након инцидента на аеродрому: Напад политички мотивисан

Један од лидера Демократског фронта и председник црногорског скупштинског Одбора за безбедност и одбрану Милан Кнежевић нападнут је на подгоричком aеродрому. Кнежевић истиче да је напад политички мотивисан, као и да младића који га је вређао никада раније није видео. Осумњиченом за напад одређен притвор.

 Вијести преносе да је Милан Кнежевић нападнут приликом уласка у аеродромску зграду.

Кнежевић је претходно, како је рекао извор Вијести, вређан на националној основи.

Огласила се и црногорска Управа полиције, која саопштава да је Кнежевић поднео пријаву против особа које су му, како је навео, данас на Аеродрому Подгорица упутиле увредљиве речи и покушале физички да га нападну, а напад је спречио његов лични возач. 

"Полицијски службеници су прикупили обавјештења на околности догађаја од више особа, а о свему је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се И. Г. (34) лиши слободе због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности", наводи се у саопштењу. 

Додају и да ће се проценити постојање прекршајне одговорности других актера догађаја.

Цетињанину И. Г. након саслушања у Основном државном тужилаштву у Подгорици одређено је задржавање до 72 сата.

Кнежевић: Напад политички мотивисан

Милан Кнежевић је напад оценио као политички мотивисан.

"У пратњи возача и члана обезбјеђења сам дошао на аеродром да сачекам супругу која је допутовала из Београда. На паркингу, док сам сједио у аутомобилу, пришао је један младић из аутомобила цетињских регистрација и почео са увредама и негативних коментара на мој рачун. Младића никад у животу видио нисам нити имао контакт с њим, а након вербалног напада на мене, спустио сам стакло и питао га какав је проблем, након чега је наставио да ме вријеђа", рекао је Кнежевић.

Објаснио је да су његов возач и он проценили да може доћи до физичког контакта и да може бити физички угрожен.

"И јуче сам на Фејсбуку добио пријетњу да је права срећа што сам још жив, јер сам непријатељ Црне Горе и због тога што сам на разним порталима таргетиран као непријатељ Црне Горе и сарадник разних служби, мој возач је реаговао правовремено и зауставио је физички напад на мене. Захваљујем му се, јер не знам како се то могло завршити", рекао је Кнежевић.

Истакао је и да ничим није испровоцирао напад.

"Ничим нисам испоровоцирао инцидент него сам максимално покушао да га избјегнем. То вербално вријеђање и добацивање трајало је много дуже него што сам ја реаговао", рекао је Кнежевић.

Подсетио је да је тражио да носи оружје, јер му је угрожена безбедност.

"Али надлежни кажу да то није могуће, јер се води кривични поступак против мене. Ја сад саопштавам свима да ћу од вечерас и ја и обезбјеђење да носимо оружје, јер се осјећамо угрожено", рекао Кнежевић.

Дачић: Најоштрије осуђујемо напад на Кнежевића

Министарство спољних послова најоштрије осуђује напад на националној основи на Милана Кнежевића, једног од лидера српског народа у Црној Гори, изјавио је министар Ивица Дачић.

Дачић је оценио да је то последица вишегодишње антиспрске кампање коју, како каже, континуирано воде поједине политичке партије и државни функционери у Црној Гори.

"У интересу добрих односа Србије и Црне Горе и српског и црногорског народа јесте да државни органи у најбржем могућем року идентификују и казне починиоце овог дела", рекао је Дачић за Танјуг.

Министарство спољних послова Србије, истиче Дачић, има уставну обавезу и легитимно право по свим међународним конвенцијама да брине и води рачуна о припадницима нашег народа који живе у другим државама.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво