Читај ми!

Гардероба супруге Мила Ђукановића под лупом Агенције за спречавање корупције

Црногорска Агенција за спречавање корупције спроводи поступке против десет функционера јер је утврђено да им се животни стил не поклапа са приходима. Према писању подгоричког "Дана", Агенција спроводи управни поступак и о томе откуд председнику државе Милу Ђукановићу скупоцени сатови, који према неким проценама вреде и више од милион евра. Из те институције, којом руководи Јелена Перовић, најављују још један поступак у вези са породицом Ђукановић – под лупом ће бити супруга председника Лидија Ђукановић и њен скупоцени стајлинг.

Агенција за спречавање корупције је до сада у сваком поступку који је покренула, а који се тицао породице Ђукановић, утврдила да кршења закона није било. 

Из Агенције су, према писању Дана, штуро одговорили у којој је фази покренути поступак који се односи на сатове председника државе Мила Ђукановића и на питање да ли су контактирали с компанијама које производе сатове виђене на његовој руци како би утврдили њихову вредност.

"Поступак је у току, због чега, у складу са Законом о спречавању корупције, нијесмо у могућности да вам у овој фази понудимо више информација. По окончању поступка, Агенција за спречавање корупције ће одлуку учинити јавно доступном", кажу у АСК.

Председникова супруга Лидија Ђукановић често је фотографисана у одевним комбинацијама које премашују њену и плату њеног супруга, које су званично пријављене.

Последњи пут, Лидија Ђукановић је сликана на протесту "Има нас" испред Скупштине, где је, према писању медија који су анализирали њен стајлинг и сајтове са маркираном гардеробом, имала прслук и џемпер, који су коштали наводно 4.300 евра.

АСК смо питали да ли ће се у односу на ове околности покренути испитни поступак због непоклапања животног стила и пријављених прихода.

"Агенција за спречавање корупције ће, у оквиру својих надлежности прописаних законом, провјерити ваше наводе", уверавају у АСК.

Прошле године супруга Мила Ђукановића је на Париском мировном форуму одабрала скупу одећу - одлучила се за хаљину бренда "Валентино", која кошта 3.500 евра.

Прва дама Црне Горе је и недавно на себи имала хаљину марке "Емилија Викстед", која је на појединим сајтовима достизала цену од око 3.000 евра. Она се у друштву супруга појавила на краљевској гала вечери у Мадриду, коју је организовао принц Филип Шести.

Лидија Ђукановић је, према писању Дана, позната и као љубитељка скупих торби, па се тог пута одлучила за "Диорову". Слична торба у црној боји кошта, како је објављено, 4.100 евра.  

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво