Читај ми!

Црна Гора: Отац и ћерка ослобођени кривице за шверц тоне кокаина

Позивајући се на сазнања из подгоричког Вишег суда, портал РТЦГ пише да је Крстовићима укинут притвор и биће пуштени на слободу. Судија Весна Ковачевић рекла је, додају, да нема доказа да су набавили кокаин.

Отац и ћерка, Будимир и Марина Крстовић, ослобођени су данас оптужби за шверц више од тоне кокаина, због недостатка доказа, јавио је портал РТЦГ.

Позивајући се на сазнања из подгоричког Вишег суда, портал РТЦГ пише да је Крстовићима укинут притвор и биће пуштени на слободу. Судија Весна Ковачевић рекла је, додају, да нема доказа да су набавили кокаин.
Адвокати одбране раније су затражили ослобађајућу пресуду, истичући да је несумњиво да Крстовићи немају везе са нађеном дрогом.
Тужилац на рочишту у понедељак није предложио висину евентуалне казне, већ је процену оставио суду.
Више државно тужилаштво је против Крстовића подигло оптужницу 23. децембра прошле године.
Отац и ћерка су ухапшени пошто је полиција у зетском селу Мојановићи, надомак Подгорице, 24. августа пронашла и запленила више од тону (1200 кг) кокаина. Они су негирали кривицу.

Полиција није чекала да види да ли би га неко пријавио

Подсећамо да је Будимир Крстовић, како су и у време хапшења Крстовића наводили црногорски медији, власник магацина у општини Зета, у коме је пронађено 1200 килограма кокаина. Пакети са кокаином, како су објављивали медији, били су обележени различитим називима. Једна од ознака на пакетима био је натпис "ковид".

Будимир Крстовић је у пословним круговима познат по надимку Будо Банана, који је добио, како су црногорски медији извештавали, због бизниса са увозом банана.  

Према пресуди судије Весне Ковачевић, у коју је Портал РТЦГ имао увид, суд верује да је полиција онемогућила раднике да пријаве, приликом прегледа пакета, да ли се у њима налази кокаин. Укратко, полиција није чекала да види да ли би га неко пријавио.

"Према исказу свједока који су били на мјесту када је полиција прекинула истовар, у магацину фирме 'Сан Франциско', као и исказа службеника полиције, суд утврђује да су палете са пакетима у којима се налазио кокаин биле посложене на истом мјесту гдје су истоварене и остале палете са контејнера који је први ушао у магацин... тако да се не би могло утврдити који пакет је из којег контејнера и да ништа није постојало што би указивало на даљу дистрибуцију робе", наводи се у пресуди.

Суд је утврдио, такође, и да осумњичени нису одредили од пристигла три контејнера који ће контејнер тачно по броју да иде за фирму "Сан Франциско" у магацину у Мојановићима, а који је за њихову фирму у Србији.

Радници фирме "Сан Франциско": Сваки пакет се проверава

По налазу суда, једино се могло утврдити са сигурношћу да су опојну дрогу оптужени набавили ради даље продаје да су полицајци који су пратили контејнер и обезбиједили шире лице мјеста сачекали да виде хоће ли било ко пријавити надлежним органима да се у њему налази кокаин. Према ставу суда, нелогичан је став полицајаца да нијесу имали времена да сачекају, јер су се бојали да оптужени немају складиште, тунеле и слично, с обзиром да је велики број полицајаца био око имања", наводи се у пресуди.
Како се истиче, суд мисли да су полицајци на тај начин могли контролисати излазак било којег возила, с наредбом за претрес могли су да контролишу кућу, аутомобил и магацинске просторе, али су прекинули истовар баш кад је истоварена задња палета, на којој је био кокаин, јер су то видели путем мера тајног надзора.
Суд верује да су тиме онемогућили да се утврди да ли би радници пријавили приликом прегледа пакета да се у њима налази кокаин, пошто сведоци радници фирме "Сан Франциско" сведоче да одмах пошто скину робу са контејнера исту контролишу због утврђивања квалитета и пријаве ради евентуалне рекламације, ако роба није добра.
Наведено је да нема довољно доказа да су оптужени починили кривична дела како је то представљено оптужницом.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво