Читај ми!

Данијела Ђуровић остаје председница Скупштине Црне Горе

Већина црногорских посланика одбила је захтев да Данијела Ђуровић буде смењена са места председнице црногорског парламента.

Против смене Ђуровићеве гласало је 45 посланика, а за њену смену 32. Гласању је приступило 78 посланика, али је било 77 важећих листића, пренео је РТЦГ.

Гласање о разрешењу Данијеле Ђуровић је било тајно.

Ванредна седница Скупштине Црне Горе на којој је требало да се одлучи о смени председнице парламента Данијеле Ђуровић настављена је вечерас, а она је казала да је посебно поносна на допринос политичком дијалогу у земљи и покушајима да се реше нека од горућих политичких питања у земљи.

Нагласила је да су можда неке ствари у међувремену на негативан начин утицале на функционисање парламента, али да треба веровати да ће Скупштина направити помак по питању решавања именовања у правосуђу и реформи изборног законодавства.

Председник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а Андрија Мандић рекао је да су уложили много напора да парламентарна већина од 30. августа води државу напред и да се формира нова влада у Црној Гори.

Он је питао Данијелу Ђуровић да ли је спремна да ако се Мило Ђукановић одлучи на противуставни потез и крене на парламент, одмах распише председничке изборе и брани Устав Црне Горе.

Ђуровићева је одговорила да неће бранити председника државе и да се обавезала да ће поштовати Устав и законе и додала да ће расписати председничке изборе у складу са Уставом и законом.

Скупштина Црне Горе није расправљала о скраћењу мандата парламента. Дневни ред са једном тачком, на предлог председника Мила Ђукановића, није добио неопходну подршку од 41 посланика. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво