Читај ми!

Ђукановић предложио скраћење мандата Скупштини Црне Горе

Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата парламента, јавила је РТЦГ. Предлог да се мандат за састав Владе повери лидеру Демоса Миодрагу Лекићу нисам могао да прихватим, рекао је Ђукановић.

Мило Ђукановић наводи да верује да се до нове владе може доћи једино одлуком грађана на изборима.

Каже да парламентарна већина од августа 2020. није приложила ни потписе већине посланика, те да није стекао утисак да постоји јасна већина која би била у стању да формира Владу која би, како додаје Ђукановић, понудила решења веома тешких проблема на финансијском, економском, правном, институционалном и политичком плану. 

У образложењу Ђукановић каже да сагласно члану 95 тачка 5 Устава Црне Горе, консултације о мандатару за састав Владе са представницима парламентарних партија, односно коалиција заступљених у Скупштини Црне Горе, обавио је 15. и 16. септембра ове године.

Разговоре је имао да представницима ДПС-а, СДП-а, СД-а, БС, Албанске алтернативе, Форце, Демократске уније Албанаца, Демократске партије (ДП) и Либералне партије.

Ђукановић подсећа да се позиву нису одазвали представници Демократског фронта (ДФ), Демократске Црне Горе (ДЕМ), Социјалистичке народне партије (СНП) и Грађанског покрета УРА.

"Предлог да се мандат за састав Владе повјери господину Миодрагу Лекићу, који ми је јуче у име партија које су освојиле већину мандата на изборима 2020. године упутио господин Андрија Мандић, нијесам могао да прихватим, јер сматрам да се за то нијесу стекли сви неопходни услови", навео је председник Црне Горе.

Јавност је, како каже, од стране појединих представника партија који су учествовали у конституисању тог предлога обавештена да је он добио само вербалну подршку, и да потписе подршке нису дали посланици УРА, СНП-а и ЦИВИС-а.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво