Читај ми!

Орканско невреме у Европи, две девојчице страдале на језеру у Аустрији

Најмање тринаест особа, укључујући троје деце, страдало је у снажној олуји која је погодила подручја централне и јужне Европе.

У орканском невремену у Аустрији настрадало је пет особа, међу којима и двоје деце, док је тринаесторо људи повређено.

Наиме, на језеру Санкт Андреjeр у долини Лаванта, у покрајини Корушка, оркан, који је у четвртак изненадо купаче, ломио је дрвеће које је пало и на две девојчице. Девојчице узраста четири и осам година подлегле су задобијеним повредама.

Невреме је нанело велику штету енергетској и железничкој инфраструктури – аустријска железница морала је привремено да обустави железнички саобраћај у покрајинама Корушка, Тирол и Штајерска.

Жртве и у Италији – две особе су погинуле, а четири су повређене када је на њих пало дрвеће оборено током снажне олује у Тоскани. Јаки ветрови погодили су и Венецију, носећи сунцобране кафића преко Трга Светог Марка и оштетивши део звоника катедрале.

Олуја је погодила северни део земље, а југ је и даље захваћен топлотним таласом са температуром близу 40 степени.

У снажној олуји, где је брзина ветра достизала и 224 километра на час, на Корзици је страдало петоро људи. Међу жртвама је и тринаестогодишња девојчица на коју је пало дрво у кампу.

Снажан ветар захватио је и Словенију – у Љубљани је неколико људи лакше повређено, док је у Крању ветар срушио кровове седамдесетак објеката.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво