Читај ми!

Јак ветар носио кровове и обарао дрвеће у Словенији, више особа повређено

Јаки удари ветра који су претходили пљусковима носили су кровове и обарали дрвеће широм Словеније. У Крању су кровови оштећени на више од 70 објеката. У Љубљани повређено неколико особа.

Олујно невреме током поподнева захватило је делове Словеније. Јак ветар који је претходио пљусковима носио је кровове и обарао дрвеће које је ометало саобраћај.

Највећа штета забележена је у Крању где је ветар однео кровове са више од 70 објеката, а у Љубљани је неколико особа лакше повређено, преноси РТВ Словенија.

Из Ватрогасно-спасилачке службе у Крању саопштили су да последице невремена отклања 150 ватрогасаца.

"Реч је о крововима које је ветар однео, покиданим кабловима, обореном дрвећу које је пало на путеве и на возила", рекао је ватрогасни командир у Крању Андраж Шифрер.

Неколико људи повређено у Љубљани 

У Љубљани је ветар носио кровове, саобраћајну сигнализацију, билборде и контејнере, а оштећење је претрпео и кров престоничког породилишта.

Невреме је отежавало саобраћај у главном граду Словеније, а један мотоциклиста је лакше повређен када је на њега налетео рекламни пано. Дрво је пало на једну жену у парку Тиволи, а према информацијама медија, лакше је повређена.

Роберт Окорн из Ватрогасне бригаде Љубљана рекао је да је за два сата од почетка невремена у том граду забележено 114 интервенција.

Ветар је нанео грање и друге предмете на коловозе, па хитне службе користе сва расположива средства за отклањање последица и обнављање саобраћаја.

Полиција позива на опрез у вези са дешавањима на путевима, посебно на местима где поред коловоза има дрвећа, и да се прилагоди брзина вожње.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво