Читај ми!

Meдији: У Грчкој се срушио украјински авион који је летео из Ниша

Авион који се срушио код града Kавалe на северу Грчке je украјински "Антонов Ан-12БK" који је летео из Ниша за Аман, објавио је портал "Флајтрадар 24".

Kао се наводи на Твитер налогу тог портала, у питању је авион украјинске компаније "Меридијан". Такође се наводи да су последњих пет летова Ан-12, са регистрацијом УР-ЦИЦ, били ка Паризу, Сарајеву, Београду, Анкари и Нишу.

Координатор операција грчке ватрогасне бригаде генерал-потпуковник Мариос Апостолидис, рекао је да је велика акција почела око 6 сати ујутру.

Пиротехничари су први приступили лицу места како би се уверили да нема експлозива и опасних материја и дали зелено светло за наставак операције.

"Пришли смо са маскама на 50 метара и видели смо део трупа. Много је материјала разбацаног по пољима. Терен мора да буде стабилан и безбедан за улазак спасилаца, због чега ће бити подигнут дрон како би се сагледало стање на терену", нагласио је Апостолидис.

Авион је полетео из Ниша у 20.26, али је на око пола пута преко Егејског мора направио заокрет назад према копну.

"Флајтрадар24" наводи да је последњи сигнал из летелице послат у тренутку када је авион био на висини од око 106 метара, око 36 километара од аеродрома у Kавали.

Грчки медији јавили су да се теретни авион који је летео из Србије за Јордан срушио у близини Kавале.

Иако није потврђено, према писању портала Прототема, има индиција да је у авиону било муниције због чега је координационо тело одлучило да пошаље поруку становништву у насељима Палеохори и Антифилипи, да остану у својим домовима са затвореним прозорима јер ће током јутра трупу авиона прићи специјални тимови.

Верује се да је у паду авиона погинуло свих 8 чланова посаде.

Извештаји сугеришу да је авион у ваздуху изгубио четврти мотор и да се пре пада запалио.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић одржаће конференцију за новинаре у 8.30. Како РТС сазнаје тема је пад украјинског авиона који је, како преносе медији, летео из Србије за Јордан.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво