Читај ми!

Грчки суд потврдио пресуду петорици Срба за убиство на Закинтосу

Петорица држављана Србије и један британски држављанин пореклом из Босне и Херцеговине, који су оптужени да су на смрт претукли америчког држављанина Бакарија Хендерсона на острву Закинтос у јулу 2017. године, проглашени су кривим на поновљеном суђењу на грчком другостепеном суду у Патри.

Другостепени суд у Патри је потврдио казне изречене на првостепеном суђењу 2018. године, преноси грчки Екатимерини.

Петорица оптужених проглашена су кривим за наношење телесних повреда са предумишљајем, а један за наношење телесних повреда са смртним исходом.

Суд је једном окривљеном изрекао казну од десет година затвора, четворици окривљених осам година и другом окривљеном пет година затвора.

Браниоци су изјавили да су задовољни пресудом, али адвокат који заступа Хендерсонову породицу навео је да ће породица тражити да Врховни суд поништи одлуку.

У пресуди донетој 22. новембра 2018. године највишу казну добио је Д. Р. – 10 година затвора, М. И., С. С. и Н. Р. осуђени су на нешто мање затворске казне, као млађи пунолетници, док је М. С. осуђен на пет година, а британски држављанин пореклом из БиХ А. О. осуђен је на 15 година затвора.