Читај ми!

Додик поручио Шмиту: Спусти се на земљу

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је, поводом сусрета Александра Вучића са Кристијаном Шмитом у Београду, да тај сусрет види као Шмитов покушај властите легитимације као високог представника.

Коментаришући изјаву Кристијана Шмита да би се у свако доба састао са српским чланом Председништва БиХ, Милорад Додик му је поручио да се, како је навео, спусти на земљу на којој иначе није високи представник.

Шмит је раније данас изјавио и да може да гарантује Додику да неће предузети ништа чиме би му ограничио слободу рада и кретања.

Реагујући на Шмитову изјаву, Додик је за Срну рекао кратко: "Нека се спусти на земљу на којој иначе није високи представник". 

Додик је рекао да је пре сусрета председника Србије са Шмитом разговарао са Вучићем, да му је поновио ставове Републике Српске, али и да разуме позицију Србије.

Вучић је у Београду разговарао са Шмитом и том приликом изразио неслагање за последњим одлукама и применом бонских овлашћења.

Додик је поновио да Шмит није изабран за високог представника у складу са процедурама које прописује Анекс 10 Дејтонског споразума и да не види дестинацију у коју би могао да оде а да га то легитимише.

"Његова туристичка путовања неће га легитимисати као високог представника. То није питање где је он био, са ким се састао или где је говорио. То је питање које се решава процедурама по којима су сви високи представници у БиХ долазили. Савет безбедности УН није потврдио његово именовање, што га чини једином особом која тврди да је високи представник а да се није нашао ни у једној резолуцији Савета безбедности", навео је Додик.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи