Читај ми!

Незванични резултати локалних избора: Победа опозиције у Мојковцу, ДПС без већине на Цетињу

Демократска партија социјалиста је после 16 година изгубила власт у Мојковцу, саопштиле су опозиционе странке после незваничних података о исходу данашњих локалних избора. ДПС на Цетињу без већине за самостално формирање власти, показују први резултати.

Из коалиције За будућност Мојковца, Демократске Црне Горе и Грађанског покрета УРА су саопштили да је Демократска партија социјалиста (ДПС) у Мојковцу након 16 година изгубила власт.

Један од лидера ДФ-а Андрија Мандић казао је да ће носилац листе коалиције За будућност Мојковца Веско Делић "бити нови градоначелник Мојковца".

Лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић и лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић огласили су се порукама на Твитеру о изборима у Мојковцу и потврдили победу опозиције на локалу.

Када је реч о изборима на Цетињу, према подацима Демократске Црне Горе на основу обрађених 70 одсто гласова, ДПС је освојила 43 одсто гласова, СДП 22 одсто, ГП УРА 11 одсто, Деморкате 10 одсто, Стара гарда Либералне 9 одсто, коалиција СД - ЛП 3,8 одсто, СНП 1,7 одсто, а Еколошка књажевина Црна Гора 1,4 одсто.

Прерачунато у мандате: ДПС 14, СДП 8, УРА 4, Демократе и Стара Гарда по три мандата. СНП и листа Еколошка Црна Гора без мандата.

Носилац листе ДПС-а на Цетињу Милош Ражнатовић рекао је да амбиције те партије да освоје самосталну власт нису успеле, али да ће "коалицију правити са природним партнерима".  

На одржаним локалним изборима у Петњици Демократска партија социјалиста освојила је 17 од 31 одборничког места, саопштио је председник Општинске изборне комисије Петњица Адис Дураковић.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво