Читај ми!

Заев изгубио Скопље, политичка криза на помолу

Независни кандидат за градоначелника Скопља Данела Арсовска, коју подржава опозициона ВМРО-ДПМНЕ, прогласила је победу у другом кругу избора испред актуелног градоначелника и кандидата владајућег Социјалдемократског савеза Македоније Петра Шилегова. Опозициони кандидати у предности у више градова и општина у Северној Македонији, траже да премијер Зоран Заев испуни обећање и поднесе оставку. Шеф Демократске уније за интеграције Али Ахмети изгубио је Тетово и Гостивар.

Данела Арсовска прогласила је победу у Скопљу. Арсовска је у свом изборном штабу рекла да је, према последњим информацијама у предности за преко 20.000 гласова и да је срећна што ће Скопље први пут после 30 година имати градоначелницу.

"Ваша подршка ми много значи и што сте ми дали поверење да водим град Скопље и да будем ваш човек у граду. После тешких борби, у овој кампњи мој противник није био само стари градоначелник , већ и премијер у одласку. Шта смо урадили! Заев сутра подноси оставку", рекла је Арсовска. 

Арсовска је алудирала на ранију изјаву македонског премијера Зорана Заева који је рекао да би могао да поднесе оставку на функцију премијера уколико изгуби у Скопљу. 

Уз трубе и бубњеве и повике "Цело Скопље је вмровски град", симпатизери опозиционе странке окупили су се испред седишта странке у престоници Северне Македоније да прославе резултате другог круга избора.

ВМРО-ДПМНЕ је раније прогласила победу у Охриду, Битољу, Ђевђелији, Радошу, Ресену, Зеленикову и још неколико општина, а Државна изборна комисија објавила је да је до сада обрађено око 50 одсто гласова. 

Шеф Демократске уније за интеграције Али Ахмети изгубио је Тетово и Гостивар. 

Аријант Хоџа из Покрета БЕСА рекао је на конференцији за новинаре да Билал Касами има редност од преко 5.500 гласова у односу на кандидаткињу ДУИ Теуту Арифи.

"У Тетову су победили грађани, победила је воља грађана", рекао је Хоџа.

Ни након данашњег поновљеног гласања на једном бирачку месту, становници Дебра нису изабрали новог градоначелника због чега ће гласање бити поновљено 14. новембра.

У Северној Македонији данас је одржан други круг локалних избора.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво