Читај ми!

Додик: Република Српска неће поштовати наметнуте законе

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска поштовати своје законе. Поручио је да РС не прихвата закон који је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко о "санкционисању негирања геноцида у Сребреници", што је, истакао је, показала и доношењем Закона о непримењивању те одлуке.

Милорад Додик је за Радио-телевизију Републике Српске рекао да нико нема право да намеће законе, као и да је апсолутно неприхватљиво да такав закон буде наметнут.

"Jош важније је имплементација. Уставни суд Републике Српске је рекао да је то у реду, прихватили смо процедуру. Вjероватно ће то доћи до Уставног суда БиХ, који ће по инерцији све што је донесено у Републици Српској сматрати неважећим, али ја морам да поручим да ће закон који је усвојила Народна скупштина Српске важити. Након тога, нема потребе да поново идемо у НСРС", рекао је Додик.

Истакао је да ће Република Српска обезбедити поштовање својих закона.

У Републици Српској престају да важе измене Кривичног закона БиХ, које је у форми одлуке донео бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко, а којима се кривично кажњава негирање геноцида и других злочина.

У Службеном гласнику објављен је Указ којим је председница Српске Жељка Цвијановић прогласила Закон о непримјењивању одлуке високог представника.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво