Читај ми!

Орбан: Србија већ требало да буде у ЕУ и Шенгену

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је вечерас да би Европска унија заправо требало да штити границе Шенгена још јужније и да је Србија већ требало да постане чланица и ЕУ и зоне Шенгена.

Да је Србија већ примљена у блок, "сви бисмо били безбеднији", рекао је Орбан током обиласка мађарско-српске границе у друштву чешког премијера Андреја Бабиша, преноси МТИ.

Орбан је рекао да би без ограде на тој граници, милиони миграната ушли у зону Шенгена и да би у Европи било више криминала и терористичких напада.

Премијер Мађарске је упозорио да ће се Мађарска ускоро суочити са растућим мигрантским притиском на својој јужној граници, јер ту, како је навео, људи који беже из Авганистана покушавају да уђу у Европску унију.

Виктор Орбан је рекао да заштитну ограду на граници не треба ојачати, јер је она јака и добра.

"Слаба тачка је Брисел. Тамо кажу: ко из Авганистана жели да дође у Европу, треба га пустити. То је издаја. Хиљаде људи на граници обезбеђује да не долазе мигранти, онда рећи из Брисела да треба довести мигранте из Авганистана, то је издаја" нагласио је Орбан.

То, каже, није издаја само овде запослених, већ и Мађарске и људи у Европи.

"Јер, ми овде на мађарској граници, чувамо безбедност целе Европе. Брисел жели да заобиђе ову ограду, а ми ћемо уз помоћ Вишеградске групе, надам се, зауставити тај лудачки план да се стотину хиљада Авганистанаца доведе у Европску унију", истиче Орбан.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво