Читај ми!

Гранични прелаз Богородица поново отворен за саобраћај, ватрогасци локализовали пожар

Гранични прелаз Богородица у Северној Македонији отворен је вечерас пошто је током послеподнева био затворен због пожара у непосредној близини, потврдило је министарство унутрашњих послова за агенцију МИА. Ватрогасци су уз помоћ војних хеликоптера успели да локализују пожар.

Пожар који је збио у граничном појасу између места Милци и граничног прелаза Богородица у Северној Македонији је локализован и стављен под контролу.

Пожар су гасили са земље ватрогасци из Ђевђелије уз помоћ војних хеликоптера. Због ватре било је искључено електрично снабдевање граничног прелаза Богородица који је привремено био затворен за саобраћај ради безбедности путника.

Ватра се приближила објектима на граничној караули, казину "Фламинго" и оближњој бензинској станици што је био и најкритичнији моменат данашњег пожара у пограничном појасу.

Шумски пожари горе широм Северне Македоније. У близини граничног прелаза са Грчком код Ђевђелије изгорело је преко 20 хектара ниског растиња, а јак ветар прети да ватру приближи хотелу уз границу.

У гашењу пожара учествују ватрогасци из Ђевђелије и Демир Капије, грађани и приватне компаније.

Пожари су забележени и у областима око Куманова, Охрида, Битоља и Штипа.

У гашењу пожара у Северној Македонији учествују и четири хеликоптера из Србије.