Читај ми!

Заједничко саопштење Кривокапића, Бечића и Абазовића: Против смо рушења Владе и нових избора

Председник црногорске Владе Здравко Кривокапић, потпредседник Владе Дритан Абазовић и председник Скупштине Алекса Бечић издали су заједничко саопштење у којем истичу да су против рушења владе и одржавања нових парламентарних избора.

Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и Алекса Бечић у заједничком саопштењу наводе да су против рушења Владе јер је Црној Гори потребна стабилност уз неодложно спровођење коренитих реформи.

Они су се, као потписници споразума на основу којег је формирана актуелна влада, огласили поводом, како наводе, спекулација које се ових дана могу чути у јавности, а које се тичу начина на који ће бити решена тренутна политичка криза у Црној Гори.

У саопштењу истичу да изборна победа остварена 30. августа 2020. године представља највећу вредност њиховог политичког рада која је изнад је личних и партијских амбиција.

"Актуелна Влада ужива пуну подршку потписника овог саопштења, а о евентуалним променама у њеном саставу и начину деловања неопходно је спровести отворен и конструктиван дијалог између Владе и парламентарне већине", пише у саопштењу.

"Неприхватљиво уплитање иностраног фактора"

Потписници саопштења истичу и да свако решење за излаз из тренутне политичке кризе мора уважавати међусобне разлике конституената власти о појединим питањима која су протеклих месеци актуелизована деловањем дела парламентарне већине и бивше власти.

Кажу да би будуће деловање владе треба да буде усмерено на четири теме - економски развој, придруживање државе Европској унији, борбу против корупције, организованог криминала и реформу изборног законодавства.

Наглашавају и да је неприхватљиво уплитање иностраног фактора у решавање унутрашњих питања која се тичу државе Црне Горе.

Скупштина Црне Горе је 17. јуна усвојила Предлог Резолуције о Сребреници, а министар људских и мањинских права Владимир Лепосавић је разрешен дужности, након чега је доведен у питање опстанак владајуће коалиције.

Црногорски премијер Здравко Кривокапић и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић разменили су озбиљне оптужбе, иако је Кривокапић рекао да сматра да је Резолуција о Сребреници  била непотребна.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво